Pentru euro, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,6630 lei/euro, in urcare cu 0,08 bani (0,02%), de la 4,6622 lei/euro cat a fost joi.

Curs BNR pentru dolar: leul pierde teren accelerat in fata monedei americane

In cazul dolarului american, BNR a calculat un curs de 4,1067 lei/dolar, cu 2,1 bani (0,51%) peste cotatia din sedinta anterioara, respectiv 4,0857 lei/dolar. Astfel, dolarul a ajuns la cel mai ridicat nivel in raport cu leul romanesc din ultimulo an si patru luni (in 22 iunie 2017 era cotat la o valoare mai ridicata, respectiv 4,1096 lei/dolar).

Moneda americana nu este cotata direct pe piata romaneasca, paritatea acesteia cu leul romanesc fiind stabilita prin intermediul monedei europene. Astfel ca, avand in vedere ca paritatea euro/dolar a scazut, vineri, pana in jurul valorii de 1,36 dolari/euro, moneda americana s-a apreciat si in raport cu leul romanesc.

Francul elvetian, urmarit de persoanele care au in derulare credite in aceasta moneda, a crescut in sedinta de vineri, pentru a patra sedinta consecutiva, depasind valoarea de la finalul saptamanii trecute. BNR a cotat vineri moneda elvetiana la valoarea de 4,1024 lei/franc, in urcare de la 4,0932 lei/franc cu o sedinta in urma. La finalul saptamanii trecute, francul elvetian a fost cotat la 4,0936 lei/franc.

Cum a evoluat cursul euro in regiune

Monedele din regiune au avut, vineri, o evolutie similara cuy cea a leului, in sensul ca s-au depreciat in raport cu moneda unica europeana. Insa coroana ceha s-a depreciat la limita, cu 0,01% la jumatatea sedintei, in timp ce forintul unguresc si zlotul polonez au marcat scaderi aproapiate de cea a leului, respectiv 0,1% si 0,09%.

Curs valutar BNR astazi, 29...
Citeste si: Curs valutar BNR astazi, 29 noiembrie: leul incheie saptamana pe val