First Bank, noul brand sub care va opera Piraeus Bank dupa preluarea de catre JC Flowers, a inceput procesul de schimbare a identitatii de brand de la sucursala din sediul central al bancii, moment marcat de taierea panglicii de catre Dominic Bruynseels, presedintele executiv al bancii, Ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, dar si de catre Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache.

La ceremonie au mai participat si Nicolae Danila, presedintele Consiliului de Administratie First Bank, si Alexandru Petrescu, noul ministru al Comunicatiilor.

"Dupa cum bine stiti ne-am renascut pe 1 iulie cand fondul american de investitii JC Flowers a cumparat Piraeus Bank Romania. A fost inceputul unui proces de transformare profunda. Acum lucram cu un alt actionar majoritar, un nou board si o noua structura de management. Transformarea (la nivel de identitate de brand) ne va lua cateva luni, dar pana la final de februarie credem ca toate unitatile din tara vor purta numele de First Bank", a explicat Dominic Bruynseels.

El a precizat ca nu doar imaginea sucursalelor se schimba, dar si website-ul bancii, care a devenit www.firstbank.ro.

Vrem sa aducem un nou nivel al serviciilor si o dinamica noua in piata. Vom face banking in stilul american, depasind ceea ce este ok in aceasta piata si ajungand sa livram ceva mai bun decat doar ok - Dominic Bruynseels

Potrivit anuntului facut de banca, pana la finalul anului toate cele 40 de sucursale din Bucuresti, precum si unitatea bancara din Alba Iulia, vor fi rebranduite, iar la inceputul anului viitor procesul de rebranding se va extinde si la nivelul sucursalelor aflate in tara.

Piraeus Bank a fost achizitionata de fondul american de investitii JC Flowers & Co, in iunie 2018, aceasta fiind prima investitie pe care fondul american o face pe piata din Romania si in Europa Centrala si de Est.

In Romania, banca detine o platforma de shopping bancar prin interactiune video, denumita Live Shop, 100 de sucursale si are peste 1200 de angajati, care deservesc circa 130.000 de clienti activi.

JC Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investitiilor globale in industria serviciilor financiare. Fondat in 1998, JC Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari in 53 de companii de portofoliu din 18 tari, intr-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurari, reasigurari, servicii financiare specializate si servicii de management al activelor. JC Flowers & Co. gestioneaza active de aproximativ 6 miliarde de dolari si are birouri in New York si Londra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri