Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care First Bank SA a preluat Leumi Bank Romania SA, prin achizitionarea a 99,9235% din capitalul social al acesteia.

"Analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal", se arata in comunicatul trimis de Consiliul Concurentei.

Firsta Bank a anuntat semnarea acordului cu Bank Leumi pentru achizitionarea tuturor participatiilor acesteia in filiala Bank Leumi Romania la jumatatea lunii aprilie.

"Aceasta achizitie face parte din strategia bancii de a-si extinde si consolida prezenta in Romania, cu obiectivul de a deveni un actor puternic pe piata locala. Este cea de-a doua achizitie pe care fondul american de investitii J.C. Flowers & Co. o face in Romania in mai putin de un an, dovedindu-si interesul si angajamentul fata de aceasta piata valoroasa. Avand in vedere orientarea noastra catre achizitii relevante, ne pastram deschiderea spre oportunitati similare de crestere. Intre timp, continuam sa facem business "The American Way', cu accent pe crestere, prin servicii de calitate oferite clientilor, digitalizare si eficienta", afirma Dominic Bruynseels, presedintele executiv al First Bank la momentul semnarii acordului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri