Leul incheie saptamana in apreciere fata de principalele valute. Moneda continua, astfel, aprecierea fata de moneda unica europeana inceputa cu doua sedinte in urma, si pune capat deprecierii in fata dolarului american.

Pentru euro, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat, joi, 29 noiembrie, un curs de 4,6560 lei/euro, in scadere cu 0,2 bani (0,04%) de la 4,6580 lei/euro cat a fost in sedinta anterioara.

Curs BNR pentru dolar: leul creste fata de moneda americana

Moneda americana a revenit si ea pe scadere in sedinta de joi in raport cu leul romanesc, dupa doua sedinte de crestere, astfel ca BNR a calculat o cotatie de 4,1008 lei/dolar, in scadere cu 2,5 bani (0,61%), de la 4,1258 lei/dolar inregistrat in sedinta anterioara.

Leul s-a apreciat in raport cu dolarul american prin prisma faptului ca moneda americana a crescut in raport cu euro pe plan international, avanad in vedere ca dolarul este cotat indirect pe piata romaneasca, prin intermediul cotatiei euro/dolar. Aceasta a urcat, joi, din nou, peste pragul de 1,13 dolari/euro, astfel ca deprecierea dolarului a favorizat leul romanesc pe piata de la Bucuresti.

Pentru francul elvetian, Banca Nationala a calculat un curs, de asemenea, in scadere fata de sedinta naterioara. Astfel, cotatia a ajuns la 4,1169 lei/franc, in coborare de la 4,1314 lei/franc in sedinta anterioara.

Cursul euro in regiune - coroana si zlotul slabesc in fata euro?

In sedinta de joi, insa, leul romanesc nu a mai fost singura moneda din regiune care s-a apreciat in raport cu moneda unica europeana. Si forintul unguresc a crescut in raport cu euro, la jumatatea sedintei de tranzactionare inregistrand un avans de 0,06%.
In schimb, coroana ceha si zlotul polonez au scazut, in sedinta de joi, in raport cu euro, cu 0,13%, respectiv 0,2%.

Aprecierea leului in fata euro pare a fi, insa, temporara, avand in vedere ca analistii din piata locala anticipeaza, in proportie covarsitoare, de 80%, deprecierea acestuia in perioada urmatoare.

Peste 6 luni, membrii CFA Romania “vad” cursul euro/leu la paritatea de 4,7087 lei/euro, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7526 lei/euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri