Leul incheie saptamana in depreciere fata de moneda unica europeana, insa mai recupereaza ceva din pierderea suferita in raport cu dolarul american saptamana trecuta, pana la cea mai slaba cotatie din mai 2017 pana in prezent.

Pentru euro, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat vineri, 16 noiembrie, un curs de 4,6639 lei/euro, in urcare cu 0,04 bani (0,01%), de la 4,6634 lei/euro cat a fost in sedinta anterioara.

Cotatia leului fata de euro este, vineri, in scadere nu doar fata de sedinta anterioara ci si fata de inchiderea de saptamana trecuta, cand s-a situat la 4,6588 lei/euro.

Curs BNR pentru dolar: leul creste in raport cu dolarul

In acelasi timp, moneda americana scade pentru a treia sedinta consecutiva, dar nu pe masura aprecierii din aceasta saptamana. La cursul BNR, dolarul a fost cotat la la 4,1170 lei/dolar, cu 1,04 bani (0,25%) peste cotatia din sedinta anterioara, respectiv 4,1273 lei/dolar. Chiar si dupa trei sedinte de apreciere, leul nu a reusit sa recupereze intreaga depreciere inregistrata in aceasta saptamana in raport cu dolarul, astfel ca incheie saptamana sub valoarea de vinerea trecuta, cand raportul dolar/leu a fost stabilit de BNR la 4,1063 lei/dolar.

Moneda americana nu este cotata direct pe piata romaneasca, ci se raporteaza la cursul euro/dolar stabiliot pe pietele financiare internationale. In conditiile in care euro a recuperat teren in fata dolarului american, dupa ce scazuse sub 1,12 dolari/euro, pana peste 1,13 dolari/euro, deprecierea dolarului s-a tradus in aprecierea leului fata de moneda americana.
Pentru francul elvetian, important pentru clientii bancilor care au in derulare credite in aceasta moneda, BNR a calculat un curs de 4,0856 lei/franc, in scadere de la 4,1007 lei/franc in sedinta anterioara.

Cursul euro in regiune - cum a evoluat?

In regiune, leul se compara, in sedinta de vineri, doar cu zolotul polonez care, ca si moneda romaneasca, s-a depreciat in raport cu euro. In schimb, coroana ceha si forintul unguresc au avut evolutii contrare cu cea a monedei romanesti, respectiv de apreciere in raport cu euro.

La jumatatea sedintei de tranzactionare, zlotul polonez marca o depreciere de aproape 0,4% fata de euro (mult mai ampla decat cea a leului), in timp ce coroana ceha si forintul unguresc cresteau fiecare cu cate 0,06% in raport cu moneda unica europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri