ROBOR la 3 luni: cat este astazi indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila

ROBOR a scazut pe 4 dintre cele 8 scadente in sedinta de astazi, in cazul celorlalte pastrandu-si valoarea inregistrata cu o zi inainte. Aflati din materialul de mai jos cum a evoluat ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabla de pe piata interbancara.

ROBOR overnight a scazut cu 0,09 puncte procentuale, de la 2,14% pe an la 2,05% pe an, acelasi scenariu avand loc si in cazul scadentei la doua zile, in timp ce ROBOR la o saptamana a scazut cu 0,06 puncte procentuale, iar ROBOR la 1 luna a coborat cu 0,05 puncte procentuale, de la 2,82% pe an la 2,77% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

In ceea ce priveste ROBOR la 6, 9 si 12 luni, acestea si-au pastrat valoarea inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,38% pe an, 3,44% pe an si 3,54% pe an.

ROBOR la 3 luni si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara

ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila, isi pastreaza aceeasi valoare ca in sedinta anterioara, respectiv 3,08% pe an.

Pentru perioada urmatoare, analistii se asteapta la o crestere a dobanzilor in piata monetara. CFA Romania, asociatia profesionistilor in investitii din Romania, a anuntat ca peste 75% dintre participantii ultimului sondaj realizat anticipeaza, peste un an, un nivel al indicelui ROBOR la 3 luni de 3,85%.

Citeste si:
Cat este ROBOR la 3 luni! Pentru cine ramane important indicele
Indicele ROBOR scade pe 5 din...

Sursa foto: Tero Vesalainen / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri