Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu a avut succes nici cu emisiunea de obligatiuni in euro. Statul a scos, miercuri, la vanzare, titluri in euro, pe 5 ani, prin care spera sa imprumute 100 de milioane de euro de la banci, dar suma pe care a reusit sa o atraga a fost mai mica.

Bancile au transmis oferte in valoare de 132 de milioane de euro, insa MFP le-a acceptat doar in limta a 83,5 milioane de euro, la o dobanda medie de 0,97% pe an, in crestere usoara fata de emisiunea precedenta. In urma cu o luna, statul a atras de la banci mai mult de 250 de milioane de euro printr-o licitatie de obligatiuni in moneda europeana pe 5 ani, la o dobanda de 0,95% pe an (suma initiala a licitatiei fiind de 200 de milioane de euro).

La licitatia de miercuri au participat doar 6 banci, dupa ce, cu o zi in urma, la sesiunea suplimentara nu a participat nici un finantator.

Dobanzile la imprumuturile statului in euro au revenit, asadar, la nivelul inregistrat la inceputul lui 2016 (1%), dupa ce aceastea scazusera la 0,22% in urma cu un an (la o emisiune pe 3 ani).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri