Oradea devine al doilea oras din Romania, dupa Sibiu, in care se introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless Mastercard si Visa in mijloacele de transport public, in baza unei solutii implementate de BCR, in colaborare cu Telekom Romania.

Solutia de plata cu carduri contactless Visa si Mastercard, emise oriunde in lume, este disponibila incepand din aceasta luna in toate mijloacele de transport ale societatii de transport local OTL, din Oradea. Astfel, orice posesor de card bancar, cu tehnologie contactless, indiferent de banca emitenta din Romania sau din stainatate va putea sa-si achite calatoria in Oradea prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile in mijloacele de transport OTL, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

„Cardul tau este si biletul tau pe mijloacele de transport in comun din Oradea. Achizitia biletelor de calatorie cu cardul contactless direct din tramvai sau autobuz usureaza accesul la transportul in comun din Oradea” a declarat Romeo Nica, Director Economic Compania de Transport Public Oradea SA.

“Ne bucuram ca reusim la Oradea sa extindem sistemul de plata contactless in transportul public. Peste 80% din piata de carduri este contactless, iar platile contactless au devenit ceva firesc in comportamentul utilizatorilor de carduri, asa ca e normal ca acestea sa se extinda si catre alte servicii din activitatea cotidiana a fiecaruia dintre noi, asa cum este transportul public. Vom investi in continuare in programul integrat Smart City si suntem convinsi ca, alaturi de partenerii nostri Mastercard si Visa, solutiile de plata avansate vor transforma viata romanilor intr-una mai buna”, a declarat Ciprian Nicolae, Sef Departament Acceptare Carduri din cadrul BCR.

Sistemul de plata contactless din mijloacele de transport OTL este extrem de simplu: calatorii trebuie sa apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, dupa care vor primi imediat instiintarea de realizare a tranzactiei. Echipamentul de plata va elibera apoi o dovada de plata, pe care utilizatorul trebuie sa o pastreze pana la coborarea din mijlocul de transport. Calatoria achitata contactless in autobuz nu este comisionata si are acelasi tarif ca cel perceput prin alte metode de plata deja existente.

Citeste si:
Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și...
Alpha Bank lansează plățile...

Sistemul propus de BCR a fost construit avand la baza arhitectura de functionare reglementata de Mastercard si VISA, astfel incat orice card emis oriunde in lume sub insemnele celor doua organizatii sa poata fi utilizat pentru plata calatoriilor.

Sursa foto: By milosk50 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Modex va susține un curs de blockchain împreună cu Universitatea Politehnică
Setari Cookie-uri