Darius Valcov: Bugetul pe 2019 este gata! Cand va fi prezentat?

Consilierul primului-ministru, Darius Valcov, a declarat, duminica, la postul Antena 3, ca proiectul de lege a bugetului pentru 2019 este gata, urmand a fi prezentat de catre Guvern marti, 29 ianuarie, iar in 5 sau 6 februarie va putea incepe dezbaterea acestuia in Parlament. Oficialul citat nu a explicat, insa, si care sunt cauzele intarzierii de mai bine de doua luni a aprobarii bugetului de stat in Guvern!

In plus, nu este foarte clar daca marti bugetul va fi pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Finantelor (asa cum prevede legislatia in vigoare) sau va fi aprobat in Guvern fara dezbatere.

"Este gata, va fi anuntat marti (...) Pe 5 sau 6 februarie va putea incepe si dezbaterea pe marginea acestuia, atunci cand Parlamentul se intoarce", a afirmat Valcov, scrie Agerpres.ro.

Totodata, el a mentionat ca in cursul zilei de luni va avea loc probabil o ultima discutie a proiectului de buget in cadrul coalitiei de guvernare si cu UDMR.

De asemenea, Valcov a precizat proiectul de buget pentru 2019 va cuprinde "surprize foarte placute", el referindu-se, in context, la o crestere de aproape jumatate a bugetului Educatiei fata de anul 2018, precum si de cresteri consistente ale bugetelor Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Citeste si:
Datoriile companiilor de stat au ajuns la 6% din PIB.Unde se duc banii
Datoriile companiilor de stat...

Pe de alta parte, consilierul premierului a tinut sa sublinieze ca Ordonanta de Urgenta 114/2018 de instituire a "taxei pe lacomie" nu va fi abrogata si nici nu va fi modificata la momentul adoptarii de catre Parlament.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri