Consilierul primului-ministru, Darius Valcov, a declarat, duminica, la postul Antena 3, ca proiectul de lege a bugetului pentru 2019 este gata, urmand a fi prezentat de catre Guvern marti, 29 ianuarie, iar in 5 sau 6 februarie va putea incepe dezbaterea acestuia in Parlament. Oficialul citat nu a explicat, insa, si care sunt cauzele intarzierii de mai bine de doua luni a aprobarii bugetului de stat in Guvern!

In plus, nu este foarte clar daca marti bugetul va fi pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Finantelor (asa cum prevede legislatia in vigoare) sau va fi aprobat in Guvern fara dezbatere.

"Este gata, va fi anuntat marti (...) Pe 5 sau 6 februarie va putea incepe si dezbaterea pe marginea acestuia, atunci cand Parlamentul se intoarce", a afirmat Valcov, scrie Agerpres.ro.

Totodata, el a mentionat ca in cursul zilei de luni va avea loc probabil o ultima discutie a proiectului de buget in cadrul coalitiei de guvernare si cu UDMR.

De asemenea, Valcov a precizat proiectul de buget pentru 2019 va cuprinde "surprize foarte placute", el referindu-se, in context, la o crestere de aproape jumatate a bugetului Educatiei fata de anul 2018, precum si de cresteri consistente ale bugetelor Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Pe de alta parte, consilierul premierului a tinut sa sublinieze ca Ordonanta de Urgenta 114/2018 de instituire a "taxei pe lacomie" nu va fi abrogata si nici nu va fi modificata la momentul adoptarii de catre Parlament.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri