Miscare surpriza la varful PwC: Mihaela Mitroi, unul dintre pionierii fiscalitatii din Romania, pleaca din companie, dupa 22 de ani

Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala PwC Romania, Moldova si SEE, a decis sa plece din companie, dupa 22 de ani. Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Mihaela Mitroi a explicat ca decizia sa vine dupa o serie de schimbari survenite anul trecut in companie, cand au disparut rolurile regionale si a fost pus accent pe cele nationale.

“Acum 22 de ani m-am alaturat PwC. Mai exact in februarie 1997, venind de la Curtea de Conturi. In aceasta perioada am construit echipe, departamente, am dezvoltat oameni, am facut multe… Nivelul la care am ajuns in organizatie era un nivel regional, care presupunea gestionarea pe linie de taxe a 11 tari cu practici fiscale in stadii de dezvoltare diferite. Din vara anului trecut, compania s-a reorganizat, astfel au disparut rolurile regionale si a fost pus accent pe rolurile nationale. In toata activitatea mea profesionala am cautat noi provocari si oportunitati de dezvoltare, asa ca, in conditiile acestor schimbari am decis sa plec, dupa atatia ani”, a declarant Mihaela Mitroi pentru wall-street.ro.

Mihaela Mitroi este unul dintre cei mai apreciati consultant fiscali din Romania, fiind una dintre persoanele care au pus bazele fiscalitatii in Romania. “Am pornit de la numeroase ordine, norme, hotarari, legi etc pana la unificarea acestora prin Codul fiscal (2004), schimbarile substantiale derivate din introducerea aquisului comunitar in 2007, si toate Directivele si Regulamentele Europene; infiintarea Camerei Consultantilor Fiscali in Romania, etc. Acestea sunt satisfactii importante din cariera mea”, a mai spus Mitroi.

In ceea ce priveste urmatorul pas in cariera, fostul manager din PwC spune ca nu a decis inca ce cale va urma. “In perioada imediat urmatoare, desi voi sta conectata la tot ce se petrece in spatiul fiscal, local si international, pentru ca sunt pasionata, imi doresc doar sa imi fac timp si pentru alte lucruri pe care le iubesc: citit, calatorii, spectacole, plimbari cu cateii mei. In scurt timp, voi vedea caror provocari voi da curs”.

Citeste in zilele urmatoare, pe wall-street.ro, un interviu extins cu Mihaela Mitroi despre fiscalitatea din Romania, modificarile fiscale si ce urmeaza in acest domeniu.

Citeste si:
Un salariu minim european: realitate sau fantezie?
Un salariu minim european:...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri