Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei va merge pe data de 12 februarie in Parlament, a anuntat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte de presa.

"Categoric da. Pe 12 am hotarat sa mergem tot Consiliul de Administratie. Invitatia e si din partea Comisiei de Buget - Finante. Deci am primit o invitatie, in sfarsit o invitatie valida", a spus Mugur Isarescu, intrebat daca va merge saptamana viitoare in Parlament.

Potrivit Agerpres, el a declarat ca pana acum nu a raspuns invitatiei pentru ca au existat o serie de neclaritati.

"Au fost invitatii transmise pe la vreo 10 studiouri de televiziune. Nu stiam in care studiou sa ma duc. Acum avem o invitatie semnata de doi presedinti de comisie, avem o interventie publica a sefului Senatului, care e normala. Spuneti si dumneavoastra cum ar fi, deci spune cineva sa vii undeva si un confrate, tot senator, spune nu domnule, vezi ca nu a indeplinit....scrisoare publica. Nu a indeplinit criteriile, a facut un abuz domnul presedinte al comisiei respective", a spus Isarescu.

De asemenea, guvernatorul BNR a declarat ca nu a inteles insistenta pentru prezenta persoanei sale in cadrul invitatiilor la Parlament.

"In primul rand Banca este condusa colectiv. Haideti sa fim seriosi pentru ca aici nu e de gluma. Este una dintre institutiile cele mai solide ale tarii, nu pentru ca sunt eu aici. Are 140 de ani, nu poti sa o jignesti asa, hai sa spunem si noi ceva pe la televizor. Are o lege, da, o lege clara. Conducerea este colectiva, sunt 9 membri ai Consiliului de Administratie. Ai guvernator, prim-vice, doi vice-guvernatori. Deci ce e personalizarea asta asa ca vreau numai pe x-ulescu! Si pe urma da asa o stare de agitatie. Trebuie sa discutam serios si cu capul pe umeri. Eu sunt intr-adevar doctor, ca sa spun asa, sunt doctor in economie, nu ma pricep la alte chestiuni si cand vad ce...discutii la televizor. Sunt de 30 de ani intr-o functie publica si stiu unde este Parlamentul Romaniei. In orice caz nu este intr-un studiou de televiziune. Mutarea dezbaterilor in studiourilor de televiziune este alta treaba, nici nu vreau sa ...Ca reprezentant al unei generatii care s-a batut atata sa introduca Romania in NATO, in Uniunea Europeana, sa faca o economie de piata nu sunt de acord, si o spun in public, cu un asemenea tip de dezbatere", a afirmat Isarescu.

El a mai afirmat ca i-a explicat intr-o scrisoare sefului Senatului ca BNR actioneaza in cadrul unui tratat unional si ca institutia nu poate primi nici macar sugestii de la alte institutii ale statului.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri