Platforma de schimb valutar poloneza Aforti Exchange a incheiat anul 2018 cu tranzactii intermediate in valoare de 67 milioane de euro in Romania. Pentru anul 2019, reprezentantii companiei isi propun sa depaseasca borna de 200 de milioane de euro intermediati prin intermediul tranzactiilor de schimb valutar, cresterea fiind sustinuta de investitiile in platforma si de extinderea echipei.

"In ciuda numeroaselor incertitudini rezultate in urma anuntarii de catre Guvernul Romaniei a noilor masuri fiscale la sfarsitul anului 2018, nu intentionam sa oprim sau sa limitam planurile noastre de dezvoltare in Romania. Din punctul nostru de vedere, sectorul fintech nu a fost afectat la fel de puternic ca si bancile de introducerea noilor impozite si, prin urmare, nu este nevoie sa ne revizuim planurile sau asteptarile. In 2019, obiectivul nostru este sa investim capital semnificativ in dezvoltarea platformei Aforti Exchange precum si sa dublam forta de munca din Romania. Ne asteptam ca toti jucatorii fintech, inclusiv competitia noastra, sa faca acelasi lucru, de vreme ce adoptarea serviciilor oferite de fintech-uri ramane la un nivel relativ scazut in Romania, lucru ce ofera multe oportunitati pentru dezvoltarea afacerii", a declarat Aleksandra Wodzislawska, CEO Aforti Exchange.

La nivel de Grup, conducerea Aforti estimeaza ca va investi cel putin 1 milion de euro in 2019 pentru dezvoltarea in continuare a mai multor linii de afaceri in Romania. Pentru Aforti Exchange, cele doua domenii majore de investitii vor fi dezvoltarea platformei online precum si extinderea echipei de vanzari. Compania intentioneaza sa isi dubleze forta de munca, de la 10 la 20 de angajati si colaboratori pana la sfarsitul anului 2019. O parte din noul personal va fi atribuit catre call center-ul care urmeaza sa fie inaugurat in primul trimestru al anului 2019. Avand in vedere extinderea echipei, compania s-a mutat la inceputul lunii ianuarie intr-un nou sediu, aflat in zona Aurel Vlaicu din Bucuresti, ce poate acomoda pana la 38 de angajati, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

"Extinderea echipei noastre este unul dintre cei mai importanti vectori ai cresterii planificate. Credem ca prin introducerea unei componente de tele-sales in modelul nostru de afaceri, vom putea nu doar sa generam clienti noi, dar si sa oferim clientilor nostri actuali asistenta in intelegerea tuturor caracteristicilor pe care platforma noastra le pune la dispozitie. Recrutarea pentru noile posturi de tele-sales a inceput deja si ne-am propus sa avem call-center-ul operational pana la sfarsitul lunii februarie", a declarat Dorin-Claudiu Sterie, Country Manager, Aforti Exchange SA.

In ceea ce priveste dezvoltarea produselor, in 2019, Aforti Exchange intentioneaza sa introduca noi caracteristici tehnice care sa optimizeze experienta utilizatorilor. Odata cu cresterea volumelor, se asteapta ca spread-urile sa se imbunatateasca si clientii sa beneficieze de cursuri de schimb valutar chiar mai bune.

Cu sediul în Varsovia, Polonia, Aforti Exchange face parte din grupul financiar Aforti Holding, listat pe piata NewConnect a Bursei de Valori din Varsovia

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri