Marsh: Peste 350.000 angajati sunt acoperiti de o asigurare privata de sanatate oferita de angajatorul lor in Romania

Serviciile de sanatate acoperite de o asigurare privata reprezinta una dintre componentele din ce in ce mai solicitate de angajati in pachetele de beneficii oferite de angajatori. In prezent, in Romania sunt peste 350.000 de angajati acoperiti de o asigurare privata de sanatate oferita de angajatorul lor, potrivit Mercer Marsh Benefits.

Piata locala a asigurarilor de sanatate a crescut de peste 6 ori in ultimii 10 ani, sursa cresterii fiind reprezentata, in principal, de programele de asigurare de sanatate implementate la nivelul companiilor de catre angajatorii care aleg sa ofere asigurarea de sanatate ca beneficiu pentru angajati, se arata in comunicatul companiei.

"Din prespectiva asigurarilor private de sanatate, anul 2019 va marca accentuarea unui caracter dual al acestei piete. Remarcam deopotriva caracteristicile unei piete emergente, in plina dezvoltare: dorinta tot mai mare a angajatorilor care doresc sa includa asigurarile de sanatate in pachetele de beneficii se intalneste cu apetitul asiguratorilor pentru cota de piata. De aici si cresterea ultimilor ani, spune Silvia Dumitrescu, manager, Mercer Marsh Benefits Romania.

La aceasta, in opinia sa, se adauga o caracteristica pe care o intalnim in piete deja mature: in Romania, asiguratorii si angajatorii care au implementat programe de beneficii fundamentate pe asigurari de sanatate cauta solutii pentru pastrarea sub control a costurilor si pentru optimizarea consumului de servicii acoperite de asigurarile medicale.

"Acest caracter dual al pietei se va accentua, in acest an, in contextul cresterii apetitului pentru asigurari private dar si tinand cont de inflatia medicala in crestere. Tocmai aceste lucruri accentueaza rolul consultantei atat in implementarea initiala programelor de beneficii dar si in optimizarea acestora post implementare", mai spune Silvia Dumitrescu.

Citeste si:
Seful Marsh Romania preia si operatiunile din Austria si Ungaria
Cristian Fugaciu, CEO Marsh...

Presiunea inflatiei medicale, noile generatii care intra in campul muncii cu aspiratii diferite, alaturi de nevoia unor solutii inovative de gestionare a informatiilor medicale sunt doar cateva dintre caracteristicile surprinse pe parcursul anului trecut si care se vor manifesta si in cursul acestui an, la nivel global, in domeniul sanatatii.

Analiza informatiilor medicale, inflatia medicala si integrarea serviciilor de sanatate in pachete relevante de beneficii pe care angajatorii le acorda angajatilor sunt aspecte cu impact si in Romania.

Mercer este o companie globala de consultanta in sanatate, remuneratie si cariere si este prezenta pe piata din Romania sub forma parteneriatului Mercer Marsh Benefits prin intermediul caruia, clientii au la dispozitie o singura sursa de gestionare a costurilor, riscurilor si a complexitatii beneficiilor acordate angajatilor. Reteaua reprezinta o asociere a birourilor locale Mercer si Marsh din intreaga lume.

Citeste si:
Ce trebuie sa stii ca sa-ti faci o asigurare de sanatate privata
Ce inseamna o asigurare de...
Sursa foto: Billion Photos / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri