Primarii se revolta din cauza bugetului primit de la Guvern pentru 2019. De la edilii de comuna pana la cei de municipiu toti striga ca au fost pacaliti de ministrul de Finante. In sprijinul lor, ei prezinta un document semnat intre asociatiile pe care le conduc si Eugen Teodorovici. Documentul nu a fost insa niciodata respectat, asa ca se pierd cate 200 de lei pe cap de locuitor, acuza edilii. Contactat de Digi24, Eugen Teodorovici a spus ca nu se considera responsabil de aceasta situatie.

Pierderile pe care le vor avea in 2019 comunele, orasele si municipiile din Romania se ridica la miliarde de lei. Primarii spun ca peste 10 milioane de romani vor avea de suferit din cauza Guvernului, care le-a taiat banii. Asta dupa ce le-a promis initial, printr-un document obtinut de Digi24, ca vor avea sumele dorite, conform Digi24.ro.

„Ma minunez cu legea bugetului de stat undeva am fost pacaliti cu 200 de lei, se semneaza un document cu 1.200 de lei pe comuna si imi vin prin bugetul de stat doar 1.000 de lei pe locuitor. Aici nu mai suntem in zona minciunii, este mai mult decat minciuna. Vreti, nu vreti, spun ce nu doream sa spun, nu pacaliti, escrocati. Asta nu este o masura demna pentru un ministru, sa spui ca faci ceva si dupa aia sa nu o faci”, spune Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania.

Situatia se repeta si in cazul primarilor de orase.

„Am fost pacaliti. In momentul acesta lucrurile au scapat de sub control total. Nu inteleg cum vom reusi sa iluminam unitatile administrativ teritoriale, cum sa incalzim unitatile scolare, cum sa sustinem functionarea spitalului, a liceului si altor servicii publice la nivelul oraselor. Este iminent acest pericol. Pericolul este sa nu putem sa ne asiguram functionarea, e vorba de 85-90% dintre orase”, spune Ionel Chirita, presedinte executiv Asociatia Oraselor.

Dancila: Eliminam autorizatia...
Citeste si: Viorica Dancila: Eliminam autorizatia de constructie

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Guvernul se pregateste de plecarea administratorilor din Pilonul II