Rezultatele trimestriale ale grupului olandez de asigurari NN au depasit estimarile, pe fondul imbunatatirii pietei din Olanda, dar reforma pensiilor din Romania a afectat profitul in Europa, transmite Reuters, noteaza Agerpres.

In primul trimestru din 2019, profitul NN Group a urcat la 468 milioane de euro (524,6 milioane de dolari), de la 331 milioane de euro in perioada similara din 2018, in timp ce analistii se asteptau la un castig de 415 milioane de euro. Insa, reforma pensiilor din Romania a afectat profitul NN pe segmentul de asigurari din Europa.

"Anul 2019 a inceput foarte bine, cu o crestere de 72% a vanzarilor noi", a afirmat directorul general Lard Friese. Acesta a explicat ca toate segmentele de afaceri au contribuit la majorarea castigurilor, in special in Japonia, unde NN a beneficiat de modificarea reglementarilor contabile pentru asigurarile de viata.

Castigurile operationale inregistrate la divizia de asigurari de viata au crescut cu 26% in Olanda si cu 28% peste hotare. Taxele mai scazute au dus la reducerea profitului la divizia de gestionare a activelor cu 12%, la 36 milioane de euro.

Rata solvabilitatii Solvency II s-a inrautatit la 213% la 31 martie 2019, de la 230% la 30 decembrie 2018, din cauza ratelor scazute ale dobanzilor si a programului de rascumparare de actiuni, in valoare de 500 de milioane de euro.

Trotinetele electrice,...
Citeste si: Trotinetele electrice, interzise pe strada in Romania

De 20 de ani, de cand NN e prezenta pe piata din Romania, organizatia contribuie la dezvoltarea pietei locale de profil oferind celor 2,2 milioane de clienti solutii financiare: asigurari de viata si sanatate si pensii obligatorii si facultative.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
NN vrea sa atraga 2 mld. lei in trei noi fonduri de investitii