Pentru firmele mici, mai ales cele la inceput de drum, un control eficient al cash-flow-ului poate fi vital, iar incasarea cat mai rapida a facturilor emise catre partenerii de business le poate asigura o dezvoltare sanatoasa. Pentru a nu rata oportunitatile care li se ivesc, din ce in ce mai multi antreprenori apeleaza la serviciile de factoring. Adina China - Birta, country manager Instant Factoring Romania, a vorbit in cadrul conferintei Future Banking, organizata de wall-street.ro, despre cum arata relatia cu companiile mici si care este profilul acestora.

Adina China - Birta a preluat functia de country manager pentru Romania la Instant Factoring in urma cu aproape 2 luni, dupa o cariera de peste 20 de ani in industria bancara. Venind din zona respectiva si fiind si antreprenoare, aceasta este perfect constienta de lipsa metodelor de finantare cu care se confrunta micile afaceri, in special cele la inceput de drum.

“Ne adresam startup-urilor si microcompaniilor, zone spre care bancile nu obisnuiesc sa mearga pentru ca este mult de munca si obtin putini bani. Eu am experienta in zona de factoring adresat companiilor mari, insa am vazut foarte multe business-uri mici, dar bune, pe care nu le puteam servi. De asemenea, in viata de zi cu zi, o parte dintre membrii echipei sunt fondatori ai altor business-uri, asa ca stim ce inseamna lipsa accesului la finantare in primele stagii de dezvoltare”, a precizat Adina China in cadrul conferintei Future Banking.

In aprilie, Instant Factoring a implinit un an de la infiintare, perioada in care a inregistrat 3.050 de aplicatii de vanzare a facturilor, dintre care a finantat 63% (1.930). Valoarea totala s-a ridicat la 4 milioane de euro, iar pentru anul 2019, FinTech-ul isi propune un volum de 15 milioane de euro.

“Avem clienti care si-au inceput business-ul anul acesta si care nici nu visau sa fie eligibili pentru finantare. Noi ii ajutam sa isi accelereze dezvoltarea business-ului, drept dovada fiind faptul ca avem un client pe care am inceput sa il finantam anul trecut, iar pana in acest moment si-a triplat cifra de afaceri”, a adaugat reprezentanta Instant Factoring.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.

Instant Factoring isi ia...
Citeste si: Instant Factoring are un nou country manager

Foto: Ovidiu Udrescu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cine sunt cei peste 40 de specialisti care vin la Future Banking