Marfin Bank devine Vista Bank. Ce cota de piata tinteste?

Marfin Bank Romania, parte a Grupului Vardinogiannis, isi schimba numele in Vista Bank Romania din 21 mai. Banca incheie, astfel, procesul de consolidare care a inclus majorarea de capital de 30 milioane de euro din luna septembrie a anului trecut, extinderea echipei manageriale, precum si imbunatatirea portofoliului de produse si servicii.

“Avem o incredere puternica in potentialul pietei romanesti, unde suntem hotarati sa jucam un rol crucial intr-un mod durabil, cu perspective pe termen lung si cu puterea de neegalat a Grupului Vardinogiannis”, a declarat Antonios Mouzas, CEO Vista Bank Romania.

Institutia se adreseaza companiilor medii si persoanelor fizice cu venituri peste medie, in special companiilor cu vanzari intre 3 - 50 de milioane de euro si persoanelor fizice cu venit lunar net de peste 5.000 de lei.

Cu o retea de 30 de sucursale in Romania, dintre care 9 in Bucuresti si 21 in alte orase, strategia bancii vizeaza deschiderea mai multor sucursale in orase-cheie, asa cum este Bucurestiul, in conformitate cu modelul de business si segmentele adresate. Conform noii strategii, banca foloseste un model in care fiecare client are propriul sau manager de servicii financiare si primeste solutii personalizate.

Vista Bank Romania se situeaza pe locul 22 din cele 35 de banci din Romania in functie de valoarea activelor, iar obiectivul pe termen scurt este dublarea cotei de piata pana la 1%.

Banca a incheiat anul 2018 cu un profit net de 10,7 milioane de lei si cu o valoare a capitalului de 295 milioane de lei. La sfarsitul lunii aprilie 2019, soldul imprumuturilor a fost de 0,95 miliarde de lei, in timp ce valoarea cumulata a depozitelor a fost de 1,8 miliarde de lei.

Grupul Vardinogiannis, care a achizitionat anul trecut Marfin Bank, este unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, cu activitati care includ energia, rafinariile petroliere, peste 1.400 de benzinarii, productia si distributia energiei electrice, transportul maritim, sectorul financiar, media si divertisment. Vanzarile grupului au ajuns la 9,5 miliarde de euro in 2018, EBITDA a fost de aproximativ 495 de milioane de euro, capitalurile proprii de peste 1,1 miliarde de euro si peste 2.500 de angajati. Grupul este implicat in activitati financiare si bancare incepand din 1990.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Consumer Financing taie dobânda la creditele semnate electronic
Setari Cookie-uri