Guvernul roteste cadrele la conducerea ANAF. A inlocuit-o pe Mihaela Triculescu cu Mirela Calugareanu, care a mai detinut functia de presedinte al Fisculu jumatate de an, timp in care s-a remarcat cu declaratii referitoare la incapacitatea institutiei de a gestiona online declaratiile depuse de contribuabili.

Decizia de inlocuire, semnata de premierul Viorica Dancila, a fost publicata in Monitorul Oficial.

Mihaela Triculescu a fost numita in functia de presedinte ANAF fix in urma cu 5 luni, pe data de 3 ianuarie, in locul lui Ionut Misa, care a condus Fiscul timp de un an.

Mirela Calugareanu a mai fost sef al Fiscului, din iulie 2017 pana la numirea lui Ionut Misa pe acest post, in luna martie a anului trecut.

In prezent, Mihaelei Triculescu i se reproseaza aceleasi problemne ca si lui Ionut Misa, si anume slaba colectare a veniturilor si lipsa informatizarii ANAF, insa, fara a lua in discutie capacitatea fiecaruia dintre ei de a implementa masurile necesare in acest scop, niciunul dintre ei nu nici altul nu avut ce sa implementeze, fara deciziile legislative necesare inaintate de Ministerul Finantelor Publice si adoptate de Guvern.

Mihaela Triculescu a tranzitat, astfel, timp de 5 luni prin functia de presedinte ANAF, fara a se remarca cu ceva costriuctiv. Din contra, sub conducerea sa, ANAF si-a recunoscut incapacitatea de a gestiona exclusiv inline depunerea declaratiei unice, astfel ca Guvernul a decis sa modifice legislatia astfel incat aceasta declaratie, introdusa anul trecut, sa se poata depune in continuare si pe hartie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Oficial Finante: Casele de marcat electronice salveaza bugetul!