Omniasig Vienna Insurance Group a platit anul trecut despagubiri in valoare totala de peste 648 milioane lei, in crestere fata de anul precedent. Pe segmentul Property, in 2018, cele mai insemnate pagube au fost provocate de un incendiu la un hotel, incident pentru care a fost platita o despagubire in valoare de 1,7 milioane lei, in timp ce pe RCA, topul este dominat de accidentele produse in strainatate, cea mai mare despagubire, de 6,54 milioane lei, fiind platita pentru un accident produs intre un autovehicul si un scuter in Franta.

Pe locul al doilea in topul pe segmentul Property figureaza un accident intr-o fabrica de panouri de lemn, unde bratul unei macarale care manevra busteni s-a rupt (590.000 lei), iar pe locul trei se claseza o despagubire de 418.000 lei, pentru un buldoexcavator luat de o viitura formata in urma unei ploi torentiale.

Crt.

Valoarea despagubirii platite, RON

Cauza

1

1,7 milioane

Incendiu la un hotel

2

590.000

Ruperea bratului unei macarale care manevra busteni intr-o fabrica de panouri de lemn

3

418.000

Buldoexcavator luat de viitura formata in urma unei ploi torentiale

4

380.000

Automacara arsa in timpul mersului ca urmare a unui scurtcircuit electric

5

354.000

Cladire de birouri inundata ca urmare a defectarii robinetului de la hidrant

Pe segmentul RCA, in 2018, topul este dominat de accidentele produse in strainatate, cea mai mare despagubire, de 6,54 milioane lei, fiind platita pentru un accident produs intre un autovehicul si un scuter in Franta. Viteza excesiva a reprezentat cauza accidentului, care s-a soldat cu vatamarea corporala grava a conducatorului scuterului.

Pe a doua pozitie in topul segmentului RCA se afla o despagubire in valoare de 3,9 milioane lei, platita in cazul unui accident in Italia, in care un sofer nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersectie. Masina a intrat in coliziune cu alt autovehicul al carui conducator a decedat in urma impactului. A treia despagubire, in valoare de 3,33 milioane lei a fost platita in cazul unui accident in Slovacia, in care soferul a adormit la volan si a intrat pe contrasens, provocand rasturnarea unui autocamion in albia unui rau. Autovehiculul era incarcat cu echipamente electronice si circula regulamentar.

In 2018, Omniasig a introdus si facilitatea de solutionare, in anumite conditii, a dosarelor de dauna RCA doar in baza fotografiilor si documentelor trimise de catre pagubit prin mijloace de comunicare electronice.

Crt.

Valoarea despagubirii platite, RON

Cauza

1

6,54 milioane

Accident in Franta din cauza vitezei excesive, intre un autovehicul si un scuter, soldat cu vatamarea corporala grava a conducatorului scuterului

2

3,9 milioane

Soferul nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersectie in Italia, intrand in coliziune cu un autovehicul al carui conducator a decedat in urma impactului

3

3,33 milioane

Soferul a adormit la volan si a intrat pe contrasens, provocand rasturnarea unui autocamion care circula regulamentar in albia unui rau, in Slovacia

4

2,24 milioane

Autotractor cu remorca lovit din spate la schimbarea benzii de circulatie de un autovehicul in Germania, rezultat cu vatamarea corporala a soferului si a pasagerului din dreapta sa

5

1,3 milioane

Soferul a patruns pe contrasens intrand in coliziune cu un alt automobil al carui conducator a decedat, ca urmare a unui politraumatism cu fracturi multiple. Accidentul s-a petrecut in Romania

Pe linia asigurarilor CASCO, cea mai mare despagubire a fost de aproape 600.000 lei, platita pentru un autovehicul furat in Bucuresti. Pe locul al doilea se situeaza o despagubire de 577.000 lei pentru un accident petrecut in Turcia. Acesta a fost cauzat de un autovehicul prabusit dupa ce a fost acrosat de un alt autovehicul care a derapat. A treia despagubire, in valoare de 474.000 lei a fost platita in cazul unui accident in care un autotractor a fost lovit de tren la trecerea peste calea ferata, in judetul Harghita.

Majoritatea asiguratilor din segmentul asigurarilor CASCO au ales sa isi repare autoturismele avariate in unitati care apartin retelei de service-uri partenere Omniasig. Reteaua de aproximativ 700 de service-uri auto partenere companiei este formata preponderent de service-uri care apartin reprezentantelor auto, restul fiind service-uri multimarca.

Crt.

Valoarea despagubirii platite, RON

Cauza

1

600.000

Autovehicul furat in Bucuresti

2

577.000

Autovehicul prabusit dupa ce a fost acrosat de un alt autovehicul care a derapat, in Turcia

3

474.000

Autotractor lovit de tren la trecerea peste calea ferata

4

400.000

Autovehicul intrat in coliziune cu un altul pe care incerca sa il depaseasca, acesta virand stanga cand autovehiculul care efectua depasirea a ajuns in dreptul lui

5

345.000

Caderea unui siloz de ciment peste un autoturism aflat in curtea firmei

Pe segmentul de asigurari de locuinte, cea mai mare despagubire a fost de 255.000 lei, suma achitata in urma unui incendiu izbucnit intr-o locuinta din vecinatate, care s-a extins la imobilul asigurat. A doua despagubire, in valoare de 242.000 lei a fost platita pentru o locuinta avariata din cauza unei alunecari de teren. Pe locul al treilea se afla o inundatie provocata de fisurarea unei tevi a caloriferului de la etajul superior, paguba pentru care au fost platiti 221.000 lei.

Clientii Omniasig au la dispozitie doua proceduri simplifictate de instrumentare a daunelor: autoconstatarea si plata rapida a daunelor.

Facilitatea de plata rapida a daunelor (in valoare de pana la 2.000 lei, pentru anumite riscuri, fara solicitare de documente), fara constatare. Aceasta se adreseaza tuturor persoanelor fizice care au o polita de asigurare facultativa a locuintei incheiata la Omniasig. In 2018, au fost platite 452 dosare prin aceasta modalitate, intr-o perioada de maximum trei zile, permitand astfel asiguratului sa isi poata face reparatiile in locuinta in cel mai scurt timp posibil.

Crt.

Valoarea despagubirii platite, RON

Cauza

1

255.000

Incendiu intr-o locuinta din vecinatate, extins la imobilul asigurat

2

242.000

Locuinta avariata ca urmare a unei alunecari de teren

3

221.000

Inundatie cauzata de fisurarea unei tevi a caloriferului de la etajul superior

4

142.000

Incendiu declansat in camera tehnica, extins la acoperisul locuintei

5

89.000

Incendiu cauzat de un scurtcircuit electric din bucatarie

Cat despre asigurari de calatorie, cea mai mare despagubire (139.000 lei) a fost achitata in cazul unei infectii cu Salmonella. In momentul imbolnavirii clientul se afla pe teritoriul statului canadian, iar din cauza complicatiilor aparute in urma infectiei, a fost necesara o perioada de spitalizare. Pe a doua pozitie se afla o despagubire in valoare de 138.000 lei, suma platita pentru un caz de invaliditate permanenta in urma unui accident rutier. Pe locul trei se claseaza o despagubire de 95.000 lei pentru o fractura la bratul stang, ca urmare a unei accidentari cu bicicleta, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Crt.

Valoarea despagubirii platite, RON

Cauza

1

139.000

Infectie cu Salmonella (Canada)

2

138.000

Invaliditate permanenta (Romania)

3

95.000

Fractura brat stang (SUA)

4

94.000

Vertij insotit de greata si varsaturi (SUA)

5

77.000

Ocluzie intestinala (Germania)

Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group, este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de directorat, sub supravegherea si coordonarea consiliului de supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri