Omniasig a platit daune de 6,5 mil. lei pe o polita RCA, in contul unui accident care a avut loc in Franta, din cauza vitezei excesive

Omniasig, companie de asigurari controlata de catre austriecii de la Vienna Insurance Group, a inregistrat in primul semestru din 2018 prime brute subscrise in crestere cu peste 9% fata de perioada similara a anului anterior, cu un total de peste 558 milioane lei. Valoarea totala a despagubirilor platite in aceasta perioada s-a ridicat la peste 306 milioane lei. Cea mai mare dintre acestea, de cca. 6,5 milioane lei, a fost platita pentru un accident care a avut loc in Franta.

Pe segmentul Property, cea mai insemnata paguba, in valoare de aprox. 1,7 milioane lei, a fost provocata de un incendiu la un hotel. Urmatoarele doua daune in topul despagubirilor pe aceasta linie de produse au fost provocate de ruperea bratului unei macarale (cca. 590.000 lei), respectiv de un scurtcircuit electric ce a determinat ca o automacara sa ia foc.

In acelasi timp, pe linia asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), topul este dominat de accidente produse in strainatate, cea mai mare despagubire, de cca. 6,5 milioane lei, fiind platita pentru un accident care a avut loc in Franta, din cauza vitezei excesive, conducatorul auto intrand in coliziune cu un scuter care a schimbat banda de circulatie, rezultatul fiind vatamarea corporala grava a conducatorului scuterului.

A doua despagubire in clasament, in valoare de aprox. 3,9 milioane lei, este tot pentru un accident in strainatate, de data aceasta in Italia, in care soferul nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersectie. In consecinta, masina a intrat in coliziune cu un alt autoturism, al carui conducator a decedat. Pe locul trei este o despagubire de cca. 3,3 milioane lei pentru un accident din Slovacia - conducatorul auto a adormit la volan si a patruns pe contrasens, determinand un autocamion care circula regulamentar si care transporta echipamente electronice sa se rastoarne in albia unui rau.

Pe linia asigurarilor CASCO, cea mai mare despagubire platita in prima jumatate a anului curent a fost in valoare de aprox. 475.000 lei, in urma unui accident in care un autotractor a fost lovit de tren la trecerea peste calea ferata.

Citeste si:
Polițe de asigurare plătite online: cum funcționează soluția...
Polițe de asigurare plătite...

Urmatoarea despagubire, in valoare de aprox. 285.000 lei, a fost cauzata de un accident in care autoturismul a derapat intr-o curba, in conditii de ploaie torentiala, si s-a rasturnat. A treia dauna, de cca. 282.000 lei, a fost cauzata dupa ce conducatorul auto a pierdut controlul volanului si a acrosat doua autovehicule parcate, rezultand si vatamarea corporala a conducatorului auto vinovat.

Pe segmentul asigurarilor de locuinte, cea mai mare despagubire a fost de aprox. 254.000 lei, suma platita dupa ce un incendiu declansat la locuinta vecina s-a extins la imobilul asigurat. Al doilea loc in topul despagubirilor pentru asigurarile de locuinte (142.000 lei) este ocupat de un incendiu declansat in camera tehnica si extins apoi catre acoperisul locuintei. Urmatoarea despagubire din top, in valoare de aprox. 89.000 lei, a fost cauzata de un incendiu declansat intr-o bucatarie de la un scurtciruit electric.

Omniasig este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

Citeste si:
Uber trebuie să plătească daune unui nevăzător căruia i-au fost...
Uber trebuie să plătească...
Sursa foto: Photo Spirit / Shutterstock
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri