Vatamarile corporale, incendiile si pagubele auto pe CASCO reprezinta cele mai frecvente cauze pentru care Omniasig Vienna Insurance Group a platit daune consistente in primele sase luni din 2015. Cea mai mare despagubire a fost de peste 1,8 milioane lei, incendiu produs la o hala de productie.

Pe segmentul asigurarilor de tip Property, cea mai mare despagubire achitata de Omniasig in primul semestru din 2015 a fost de 1,84 milioane lei, platita in urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit, la o hala de productie. O despagubire de aproximativ aceeasi valoare (1,84 milioane lei) a fost achitata dupa ce o viitura a inundat sase microcentrale pe albia unui rau.

Top 5 despagubiri platite - Property

Despagubirile pentru vatamari corporale au reprezentat valorile cele mai mari platite in prima jumatate a anului 2015 pe linia Asigurarilor de Raspundere Civila Auto Obligatorie (RCA). Cea mai mare despagubire, in valoare de 1,48 milioane lei, fost platita in cazul unui accident provocat de un sofer aflat sub influenta bauturilor alcoolice, care a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat, accident in urma caruia a rezultat decesul unui pasager si vatamarea grava a celorlalti trei ocupanti ai autoturismului.

In clasament urmeaza cazul unui sofer, care a pierdut controlul volanului, a intrat intr-un parapet si s-a rasturnat intr-o prapastie, pentru care s-a platit o despagubire de 665.400 lei.

Citeste si:
Omniasig extinde acoperirea asigurării de sănătate în contextul...
Omniasig extinde acoperirea...

Top 5 despagubiri platite - RCA

Pe linia asigurarilor CASCO, cea mai mare despagubire platita in semestrul I a fost in valoare de 250.000 lei si reprezinta dauna survenita intr-un accident in care soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum si s-a rasturnat cu masina.

Top 5 despagubiri platite - CASCO

In cazul asigurarilor de locuinte, cea mai mare despagubire platita in primele sase luni a fost in valoare de 255.686 lei, pentru un imobil ce a fost afectat de un incendiu pornit de la instalatia electrica.

Citeste si:
Asigurări auto: Cum operează centrele de constatare în timpul...
Cum operează centrele de...

Top 5 despagubiri platite – Asigurari de locuinte

Valoarea primelor brute subscrise de Omniasig VIG, in primele sase luni ale anului 2015, a fost de 457,66 milioane lei, in crestere cu 19,36% comparativ cu perioada similara a anului trecut. In acelasi interval de timp, profitul inregistrat, conform standardelor IFRS, a fost in valoare de 3,48 milioane lei. De asemenea, valoarea despagubirilor platite a fost de 242,92 milioane lei.

Asiguratorul dispune de un capital social in valoare de 439,64 milioane de lei, marja de solvabilitate disponibila este de 240,89 milioane de lei (marja de solvabilitate minima impusa de lege este de 138,45 milioane de lei), gradul de solvabilitate este de 174% si coeficientul de lichiditate de 1,62.

Citeste si:
Piața de asigurări RCA din România, cea mai mare rată a daunei din...
România are piața de...
Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Stăm acasă și ne luptăm cu COVID-19. Ce ar putea să se mai întâmple?
Setari Cookie-uri