Lantul de supermarketuri Mega Image va continua sa investeasca circa 50 milioane euro anual in deschiderea de magazine in Romania. Chiar daca, deocamdata, vanzarile online sunt mici ca procent din cifra de afaceri, Stavrou a spus ca Mega Image va continua sa se dezvolte pe acest segment.

Compania a incheiat anul trecut cu o retea de 471 de magazine, iar spre sfarsitul acestui an va inaugura al treilea depozit din Romania, cel de la Stefanesti, langa Capitala, in urma unei investitii de 22 milioane de euro.

”In ultimi 2-3 ani am investit cam 50 milioane de euro anual ca sa deschidem 70-80-90 magazine pe an. Vom continua in acest ritm cel putin inca 2-3 ani”, a declarat Vassilis Stavrou, directorul general al Mega Image, intr-o scurta discutie cu presa, cu ocazia lansarii
oficiale a magazinului concept store Baneasa.

Mega Image a cumparat terenul pe care va fi construit depozitul din Stefanesti in 2014. Mega Image mai are doua depozite, unul construit pentru parteneriatul cu eMag, in Bucuresti, si inca unul in Popesti-Leordeni.

La sfarsitul anului trecut, Mega Image a deschis un concept store in Baneasa, vis-a-vis de Ikea. O parte din magazin a fost inchiriata retailerului de articole sportive Decathlon. Proprietarul cladirii este Mega Image, iar investitia s-a ridicat la aproximativ 9 milioane de euro, exceptand achizitia terenului. Printre noutatile aduse de acest concept-store se numara o fromagerie internationala si o ciocolaterie unde poate fi comandata ciocolata personalizata.

Stavrou a adaugat ca, in privinta cifrei de afaceri, anul trecut a fost mai bun ca 2014, cand compania a raportat afaceri de 2,8 miliarde de lei. In primul semestru din acest an compania se asteapta la o evolutie similara cu cea de anul trecut.

”Nu conteaza numarul de magazine, ci numarul metrilor patrati de magazin”, a spus Stavrou.

Caramida peste caramida la constructia online-ului

Chiar daca, deocamdata, vanzarile online sunt mici ca procent din cifra de afaceri, Stavrou a spus ca Mega Image va continua sa se dezvolte pe acest segment.

De altfel, Mega Image este in cautarea unui eCommerce project manager, middle sau senior, pentru dezvoltarea canalului de vanzari online. Mega Image livreaza produse pe Internet prin intermediul unui parteneriat cu eMag. Principalul concurent al companiei pe zona de eCommerce este Carrefour-Online.ro.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image, Shop&Go, AB COOL FOOD si Gusturi Romanesti. Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer international infiintat in 1867 in Belgia care opereaza in prezent pe trei continente.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri