Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Ergo Asigurari de Viata si Ergo Asigurari de catre Euroins Insurance Group

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care bulgarii de la Euroins Insurance Group au preluat societatile Ergo Asigurari de Viata si Ergo Asigurari din Romania. "In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei", arata autoritatea.

Euroins Insurance Group activeaza in sectorul asigurarilor in Europa Centrala si de Sud-Est si este prezenta pe piata din Romania prin compania Euroins Romania Asigurare-Reasigurare. De asemenea, Ergo Asigurari de Viata si Ergo Asigurari fac parte din grupul Eego. Cele doua companii furnizeaza servicii de asigurare de viata si asigurari generale in Romania.

"Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege", se arata in comunicatul autoritatii.

La inceputul lunii martie anul curent, Euroins Insurance Group, controlat de Eurohold Bulgaria, a anuntat ca a convenit sa preia patru companii de asigurari din trei tari europene - Romania, Cehia si Belarus. Toate companiile ce vor fi achizitionate sunt subsidiare ale asiguratorului german Ergo, unul dintre marile grupuri de asigurari din Europa, parte a concernului Munich Re.

Cele doua parti anuntau, de asemenea, ca au semnat deja acordurile de achizitie si tranzactia va fi finalizata dupa obtinerea aprobarilor din partea autoritatile de reglementare. In baza termenilor acordului, Euroins va achizitiona toate actiunile detinute de Ergo in aceste companii, inclusiv contractele de munca ale angajatiilor, portofoliul de clienti si sistemele IT. Venitul din prime al celor patru companii a insumat 72 de milioane de euro in 2017.

Citeste si:
AutoCar, a opta companie care cere falimentul Euroins. Ce spune...
AutoCar, a opta companie care...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: igorstevanovic / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri