Ministerul Finantelor Publice si ANAF propun un nou mecanism pentru automatizarea infiintarii si ridicarii popririlor bancare de catre organele fiscale, in limita sumelor inscrise in actele de executare silita. Mutarea ar putea instaura o urma de normalitate in ceea ce priveste acest proces, tinand cont ca acum propririle se realizeaza pe toate conturile persoanei juridice/fizice executate, iar ridicarea lor este una greoaie.

Prin adaugarea acestui set de masuri, adoptate de catre Ministerul Finantelor in cadrul unui proiect ce ar urma sa fie implementat in perioada urmatoare , ANAF nu va mai pune poprire pe toate sumele pe care le detineti in conturile bancare, ci doar pe banii pe care ii datorati catre stat.

“Disponibilitatile banesti existente in conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor inscrise in adresa de infiintare a popririi bancare si, astfel, nu se vor produce sincope in activitatea desfasurata de acestia|, se arata in comunicatul de presa emis de catre ANAF.

O alta problema care apare in cazul conturilor bancare poprite este ridicarea acestei sanctiuni in urma achitarii sumelor datorate. Procesul este unul greoi, care dureaza pret de mai multe zile, perioada in care conturile bancare nu pot fi accesate. ANAF precizeaza ca noul sistem va elimina acest impediment, ridicarea popririlor devenind instanta.

“Ridicarea masurilor de executare silita prin poprire bancara va fi realizata cu operativitate, in timp real, avand in vedere ca incetarea masurii de infiintare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al A.N.A.F, pe baza schimbului rapid de informatii cu institutiile de credit”, se arata in comunicatul de presa.

Reprezentantii autoritatii mai adauga faptul ca persoanele sanctionate nu vor mai fi nevoite sa se deplaseze la sediul organelor fiscale in vederea ridicarii poprilor.

Sursa foto: Agerpress foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri