Omul din spatele platilor mobile de la ING Bank Romania pleaca la o banca din Thailanda, unde olandezii sunt actionari majoritari

Robert Anghel, in prezent Tribe Lead Mobile Payments la ING Bank Romania, va pleca la TMB Bank in Thailanda, unde va ocupa rolul de Head of Digital & User Experience incepand cu 1 august. ING este cel mai mare actionar unic al TMB Bank Thailanda, cu o participatie de 30% din actiunile bancii thailandeze.

Robert Anghel s-a alaturat echipei ING in urma cu 7 ani, avand responsabilitatea de a stabili o strategie de marketing digital pentru ING Bank in Romania. Puteti afla planurile ING Bank Romania pentru perioada urmatoare, dar si viziunea lui Robert asupra sistemului bancar si industriei FinTech in podcastul Future Banking, la care a participat in urma cu 2 saptamani.

Pe parcursul 2014/2015, acesta a condus departamentul de Mobile Strategy, in timp ce a dezvoltat si a lansat ING Bazar. Ulterior, in 2015, a fost numit Head of Digital Channels ING Bank Romania, fiind responsabil pentru dezvoltarea platformei digitale a ING Bazar si a vanzarilor digitale. In octombrie 2017, el a decis sa aprofundeze specificul bancar, iar odata cu reorganizarea pe structuri Agile, a preluat rolul de Tribe Lead Daily Banking si si-a indreptat focusul pe zona de Payments Mobile din luna noiembrie a anului trecut.

"Planul dezvoltat in timpul mandatului sau de Head of Digital channels a stat la baza cresterii capacitatii de utilizare a serviciilor mobile, de la 11% in 2017 la 53% astazi. ING a oferit clientilor sai reduceri in valoare de 1 milioane de euro pana in 2018 prin platforma ING Bazar si este pe drumul cel bun si in anul 2019, in care estimam ca vom oferi reduceri de 1 milion de euro. De asemenea, Robert s-a implicat activ in procesul de end to-end-mobile onboarding", se arata in comunicatul de presa trimis de catre ING Bank Romania.

Pe noua sa pozitie in TMB,, Robert Anghel va sprijini TMB in dezvoltarea strategiei digitale si consolidarea prezentei pe piata.

Citeste si:
[PODCAST] Retrageri de la bancomat cu telefonul pentru clientii ING
Retrageri de la bancomat cu...

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri