Proiectul cu inchisoarea pentru datornici initiat de Teodorovici, modificat la Senat. Dispare articolul care a facut valva, dar pare ca se da dezlegare la evaziune

Comisia de buget-finante din Senat a dat marti aviz favorabil proiectului initiat de Eugen Teodorovici, in calitate de senator, referitor la inchisoarea pentru datornici. S-au votat si cateva amendamente propuse de Consiliul Economic si Social (CES). Practic, se elimina articolul 6, respectiv cel referitor la inchisoarea pentru datornici, in schimb, articolul 9 cel care ajuta evaziunea, in varianta initiala, se modifica mult, scrie Hotnews.ro.

La articolul 9 ramane in continuare, ca in varianta initiala a proiectului, pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani (fata de 2-8 ani cat este acum in vigoare) pentru infractiuni de evaziune fiscala.

In ceea ce priveste plafoanele, acestea au crescut de la 100.000 euro la 1 milion de euro, iar pentru mai marii evazionisti de la 500.000 euro la 5 milioane euro.

Pe scurt avem urmatoarea situatie, conform modificarilor adoptate in Comisia de buget-finante din Senat: Daca prejudiciul e mai mare de 1 milion euro, persoana care a facut evaziune va face puscarie intre 2 ani si 8 luni - 9 ani si 3 luni, fata de varianta actuala a legii in vigoare care la 100.000 de euro puscaria era de 7 -13 ani.

Citeste materialul integral pe Hotnews.ro.

Citeste si:
Teodorovici îi cerea lui Dăncilă în 2019 amânarea creșterii...
Eugen Teodorovici îi cerea...

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri