Leonardo Badea si-a depus demisia din functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) incepand cu data de 11 octombrie 2019, au declarat reprezentanti ai institutiei.

Demisia vine in contextul in care Leonardo Badea va ocupa din aceasta toamna pozitia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Atributiile acestuia vor fi preluate de Doina Dascalu, in prezent prim-vicepresedinte al ASF, scrie Agerpres.

Conform Ordonantei de urgenta nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, respectiv articolul 13, alin. 2, in cazul imposibilitatii temporare de exercitare a prerogativelor presedintelui, reprezentarea ASF revine prim-vicepresedintelui. In prezent aceasta functie este detinuta de Elena Doina Dascalu.

Noul Consiliul de Administratie al BNR a fost numit de Parlament la inceputul lunii iulie. Leonardo Badea a fost numit pe 29 iunie 2017, de catre Camera Deputatilor si Senat, in functia de presedinte al ASF. Mandatul sau fusese reinoit pe 13 noiembrie anul trecut.

Citeste si:
Topul celor mai reclamate companii de asigurari RCA in primele 6 luni
RCA: numarul de petitii a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Rosu, ASF: Nu putem discuta de o presiune pe pretul de vanzare RCA