Leonardo Badea a primit marti aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor si Senat pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, cu 39 de voturi ''pentru'', 21 ''impotriva'' si o abtinere. In cursa pentru presedintia ASF s-a inscris si vicepremierul Viorel Stefan, dar acesta a pierdut sustinerea liderului PSD.

Elena Dascalu a fost validata de comisiile parlamentare pentru buget si cele economice pentru functia de prim vicepresedinte ASF, cu 40 de voturi "pentru" si 21 de abtineri. Pentru functiile de vicepresedinte, membru executiv, au fost validati Marius Sorin Bota (38 de voturi "pentru", 21 "impotriva" si 2 abtineri), Cristian Rosu (39 de voturi "pentru", 21 "impotriva", 2 abtineri) si Daniel Stefan Armeanu (41 de voturi "pentru", 16 "impotriva", 5 abtineri).

Pentru functiile de membru neexecutiv au fost avizati de comisii Joszef Birtalan (41 voturi "pentru" si 21 abtineri), Gabriel Gradinescu (41 de voturi "pentru", 21 "impotriva"), Aura Gabriela Socol (41 voturi "pentru", 17 "impotriva", 4 abtineri), Ovidiu Wlassopol (40 de voturi "pentru", 21 voturi "impotriva", o abtinere), scrie Agerpres.

Raportul comisiilor reunite si componenta finala a conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara urmeaza sa fie votate miercuri de plenul reunit al Parlamentului.

Vicepremierul Viorel Stefan, care a candidat pentru functia de presedinte ASF, a primit aviz negativ, avand un vot "pentru" si 60 de abtineri.

Citeste si:
ASF: Corespondenţa, raportările, informaţiile vor fi transmise doar...
ASF: Corespondenţa,...

Acum o saptamana, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca il sustine pe Viorel Stefan la sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), insa membrii CEx au ridicat o alta problema in sedinta, si anume faptul ca lui Leonardo Badea, actualul sef ASF, i s-a promis, atunci cand si-a depus prima data candidatura, ca va fi sustinut pentru un al doilea mandat.

„Sunt niste propuneri pentru ASF si CNA, maine (marti) le comunicam colegilor. Eu am spus ca il sustin pe Viorel Stefan. Azi, colegii au ridicat o problema destul de delicata, nu neaparat cu culoare politica, dar umana. In sensul ca lui Leo Badea i s-a cerut sa-si depuna candidatura la ASF, renuntand la mandatul de parlamentar, promitandu-i-se ca va fi sustinut si pentru un alt mandat. Si nu ar fi fost corect sa nu fie sustinut”, a declarat Liviu Dragnea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Un milion de copii nu beneficiază de învățământ online, promis de PSD
Setari Cookie-uri