Conform datelor publicate de catre Eurostat, sumele trimise in tara anul trecut de catre romanii aflati in strainatate s-au ridicat la aproximativ 3 miliarde de euro, echivalentul a sase autostrazi Lugoj-Deva.In cazul Romaniei, transferurilor personale realizate de romanii din strainatate catre cei din tara s-au ridicat anul trecut la 2,977 miliarde de euro, dintre care 2,661 miliarde de euro din interiorul UE si 316 milioane de euro din afara UE. Aceasta suma este echivalentul a 6 autostrazi Lugoj-Deva, valoarea contractelor pentru cele 4 loturi (aproximativ 100 de kilometri) fiind de 2,24 miliarde de lei (aproximativ 477 milioane de euro)

Anul trecut, statele membre care au inregistrat cele mai mari intrari de fonduri de pe urma transferurilor personale au fost Portugalia (3,6 miliarde de euro), Romania (trei miliarde de euro), Polonia (2,9 miliarde de euro), Marea Britanie (2,3 miliarde de euro) si Italia (doua miliarde de euro). In consecinta, Portugalia (cu 3,1 miliarde de euro proveniti din interiorul UE), Romania (cu aproape 2,7 miliarde de euro din UE) si Polonia (2,5 miliarde de euro) se situeaza in topul tarilor care au inregistrat cele mai mari surplusuri de pe urma transferurilor personale de fonduri, in 2018, conform Agerpres.ro.

In ceea ce priveste iesirile de numerar, acestea au fost de 263 milioane de euro, dintre care 172 de milioane de euro au mers in interiorul UE si 91 milioane de euro in afara UE.

In randul statelor membre, cele mai mari iesiri de transferuri personale in 2018 s-au inregistrat in Franta (11,4 miliarde de euro), Spania (7,7 miliarde de euro), Marea Britanie (sapte miliarde de euro), Italia (6,5 miliarde de euro) si Germania (5,2 miliarde de euro). De asemenea, tarile membre care au inregistrat cele mai mari deficite de pe urma transferurilor personale de fonduri sunt Franta, cu un deficit de 10,5 miliarde de euro, urmata de Germania - 5,1 miliarde de euro, Marea Britanie - 4,7 miliarde de euro si Italia - 4,5 miliarde de euro.

Citeste si:
Petitie pentru deschiderea traficului pe lotul 3 din A1 - Lugoj-Deva
Petitie pentru deschiderea...

Sursa foto: Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lotul 3 Lugoj-Deva ar putea fi deschis anul acesta: ce spune ministrul