Conform datelor publicate de catre Eurostat, sumele trimise in tara anul trecut de catre romanii aflati in strainatate s-au ridicat la aproximativ 3 miliarde de euro, echivalentul a sase autostrazi Lugoj-Deva.



In cazul Romaniei, transferurilor personale realizate de romanii din strainatate catre cei din tara s-au ridicat anul trecut la 2,977 miliarde de euro, dintre care 2,661 miliarde de euro din interiorul UE si 316 milioane de euro din afara UE. Aceasta suma este echivalentul a 6 autostrazi Lugoj-Deva, valoarea contractelor pentru cele 4 loturi (aproximativ 100 de kilometri) fiind de 2,24 miliarde de lei (aproximativ 477 milioane de euro)

Anul trecut, statele membre care au inregistrat cele mai mari intrari de fonduri de pe urma transferurilor personale au fost Portugalia (3,6 miliarde de euro), Romania (trei miliarde de euro), Polonia (2,9 miliarde de euro), Marea Britanie (2,3 miliarde de euro) si Italia (doua miliarde de euro). In consecinta, Portugalia (cu 3,1 miliarde de euro proveniti din interiorul UE), Romania (cu aproape 2,7 miliarde de euro din UE) si Polonia (2,5 miliarde de euro) se situeaza in topul tarilor care au inregistrat cele mai mari surplusuri de pe urma transferurilor personale de fonduri, in 2018, conform Agerpres.ro.

In ceea ce priveste iesirile de numerar, acestea au fost de 263 milioane de euro, dintre care 172 de milioane de euro au mers in interiorul UE si 91 milioane de euro in afara UE.

In randul statelor membre, cele mai mari iesiri de transferuri personale in 2018 s-au inregistrat in Franta (11,4 miliarde de euro), Spania (7,7 miliarde de euro), Marea Britanie (sapte miliarde de euro), Italia (6,5 miliarde de euro) si Germania (5,2 miliarde de euro). De asemenea, tarile membre care au inregistrat cele mai mari deficite de pe urma transferurilor personale de fonduri sunt Franta, cu un deficit de 10,5 miliarde de euro, urmata de Germania - 5,1 miliarde de euro, Marea Britanie - 4,7 miliarde de euro si Italia - 4,5 miliarde de euro.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri