Grupul bancar italian UniCredit SpA a anuntat marti ca va elimina 8.000 de locuri de munca, in principal in Italia, Germania si Austria, si in paralel va inchide 500 de agentii, conform unui nou plan destinat reducerii costurilor cu un miliard de euro in Europa Occidentala pana in 2023, informeaza Reuters si AFP.

Aceasta restructurare va conduce la o diminuare cu 12% a efectivelor UniCredit si cu 17% a numarului de agentii din Europa Occidentala. Reducerile de personal se vor concentra in special pe Italia, Germania si Austria unde efectivele UniCredit se vor reduce cu 21% prin inchiderea a 25% din agentii, conform Agerpres.ro.

Tot conform planului strategic 2020-2023, prezentat marti investitorilor la Londra, profitul net realizat de UniCredit va creste pana la cinci miliarde de euro pana in 2023, de la o cifra de 4,7 miliarde de euro preconizata in 2019, iar veniturile per actiune ar urma sa creasca cu 12% pe an. Planul prevede si o crestere neta a dividendelor. In perioada 2020-2022, UniCredit va distribui 40% din profitul net actionarilor sai (dintre care 10% via rascumparari de actiuni) fata de 20% in 2016 si 30% in 2017. In 2023, actionarii UniCredit vor fi recompensati cu 50% din profitul net realizat de banca. In total, opt miliarde de euro vor fi distribuiti actionarilor UniCredit intre 2020 si 2023, dintre care doua miliarde euro via rascumparari de actiuni.

Tintele din acest plan sunt "pragmatice si realizabile. Ele se bazeaza pe un set de ipoteze macroeconomice realiste, fiind mai conservatoare decat cele pe care se bazeaza piata", a declarat directorul general de la UniCredit, Jean Pierre Mustier.

De la numirea lui Jean Pierre Mustier in fruntea UniCredit, in 2016, banca italiana a demarat un vast proces de reorganizare care a presupus eliminarea a 14.000 de locuri de munca si inchiderea a peste 900 de agentii dar care s-a reflectat in mod pozitiv asupra rezultatelor financiare si soliditatii capitalului celei mai mari banci italiene.

Citeste si:
Turcan anunta reduceri de personal la ministere
Turcan anunta reduceri de...

Grupul UniCredit este prezent in 17 tari din lume, cu peste 8.500 de sucursale si 147.000 de angajati. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrala si de Est, unde realizeaza aproximativ 16% din veniturile sale.

In Romania, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sansa la un job pentru angajatii dati afara din banci