ANAF anunta ca nu face descinderi in apartamentele romanilor

Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF) a trimis un comunicat prin care face o serie de precizari referitoare la articolele aparute in spatiul public, cu privire la posibilele actiuni de control demarate in perioada urmatoare.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu are in prezent in derulare astfel de actiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gama larga de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedura fiscala. Precizam ca toate verificarile ANAF se realizeaza in baza analizelor de risc, care pun in evidenta riscurile de neconformare la declarare si plata", se arata in comunicatul transmis de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Veniturile bugetare colectate de ANAF prezinta o nerealizare de 8,3 miliarde de lei fata de program

Veniturile bugetului general consolidat se diminueaza, pe sold, cu aproape 18,36 miliarde de lei, in urma celei de-a doua rectificari bugetare pentru 2019, in timp ce cheltuielile scad cu circa 2,09 miliarde de lei, deficitul estimat reprezentand 4,3% din Produsul Intern Brut.

Potrivit proiectului de Ordonanta privind rectificarea bugetului pe anul 2019, publicat de Ministerul Finantelor Publice, reducerea veniturilor este determinata de economia interna (10,49 miliarde de lei din cele 18,36 miliarde de lei) si de influente din venituri din fonduri externe nerambursabile (7,87 miliarde de lei).

"Potrivit datelor operative inregistrate in primele 10 luni, veniturile bugetare colectate de ANAF prezinta o nerealizare de 8,3 miliarde lei fata de program (grad de realizare de 96,5%). Acest rezultat este determinat in principal de urmatoarele nerealizari fata de programul aprobat: 2,1 miliarde lei la TVA, 0,3 miliarde lei la impozitul pe profit, 0,3 miliarde lei la impozitul pe venitul microintreprinderilor, 0,2 miliarde lei la impozitul pe venit, 0,4 miliarde lei la accize, 2,8 miliarde lei la veniturile nefiscale si 2 miliarde lei la contributiile sociale", Potrivit proiectului de publicat marti de Ministerul Finantelor Publice

Citeste si:
ANAF: În primul semestru al acestui an e clar că vor fi...
Călugăreanu (ANAF): În primul...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri