Banca olandeza Bunq, considerata unul dintre cei mai importanti jucatori europeni din noul val de banci digitale, a lansat un card de metal denumit Green Card, care vine cu un beneficiu iesit din comun.

Daca majoritatea institutilor financiare ataseaza programe de cashback in randul cardurilor premium, Bunq, banca digitala disponibila si pentru utilizatorii romani, promite sa planteze cate un copac pentru fiecare 100 de euro cheltuiti cu acest tip de card, conform TechCrunch.com

Cardul de metal expira dupa o perioada de 6 ani si, conform precizarilor facute de reprezentantii bancii, ar fi facut din materiale reciclabile. Este emis de catre Mastercard si nu are costuri aditionale pe zona de schimb valutar, oferind exact rata de schimb a schemei de plati.

Bunq se concentreaza pe oferirea unor servicii destinate consumatorilor care calatoresc, oferindu-le un schimb valutar mai bun decat cel al bancilor traditionale si posibilitatea de a beneficia de unele particularitati ale unui card de credit. Mai exact, spre deosebire de un card de debit normal, cardul emis de catre Bunq poate fi folosit pentru inchirierea masinilor sau pentru rezervari la hotel.

Citeste si:
10 "inamici" ai bancilor, alesi in functie de tara de origine
10 "inamici" ai bancilor din...

Comandarea unui card din pachetul Travel costa 9,99 de euro si nu are costuri lunare, iar pachetul Green Card costa 99 de euro pe an. Alimentarea cardului se face prin optiunea "top-up", care consta in alimentarea dintr-un cont bancar.

Sursa foto: G-Stock Studio / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un gigant din gaming isi face banca digitala pentru tineri