Liderul deputatilor liberali, Florin Roman, anunta ca luni va depune la Parlament o propunere legislativa de modificare si completare a Codului de procedura fiscala, astfel incat ANAF sa aiba obligatia expresa de a ridica imediat popririle pe conturi bancare ale debitorilor, in situatia in care contribuabilii si-au achitat datoriile scadente.

"In calitate de deputat liberal voi depune maine la Parlamentul Romaniei o propunere legislativa de modificare si completare a Codului de procedura fiscala, astfel incat ANAF va avea obligatia expresa de a ridica imediat popririle pe conturi bancare ale debitorilor, in situatia in care contribuabilii si-au achitat datoriile scadente. In timpul guvernelor PSD, ANAF putea pune poprire pe toate sumele detinute in conturi de un contribuabil chiar daca datoria era si de 10 sau 100 de ori mai mica, iar stingerea debitului nu conducea automat la o solicitare din partea ANAF de a ridica poprirea", precizeaza Roman, intr-un comunicat transmis duminica presei, conform Agerpres.ro.

El spune ca "unui contribuabil persoana fizica, de exemplu, care ar fi avut un debit foarte mic i se blocau automat toate conturile din banci si toate sumele, iar cetateanul trebuia sa se prezinte personal la directia de finante, sa ridice dovada ca si-a stins datoria si sa umble pe drumuri pe la banci, sa stea la cozi si sa demonstreze el insusi ca nu mai are datorii".

"Era o intreaga nebunie pentru oricine dorea sa isi deblocheze cardurile si conturile bancare. O adevarata bataie de joc si timp pierdut pe la ghisee, desi autoritatile publice sunt platite ca sa ne faca viata mai usoara. Ca sa nu mai vorbim despre firmele carora le-a fost platita cu luni de zile intarziere returnarea de TVA, fiind in imposibilitate de a-si plati datoriile fiscale, nu din rea-credinta, ci tocmai din cauza statului rau-platitor", subliniaza liberalul.

Roman evidentiaza ca proiectul legislativ pe care il va depune luni "instituie obligativitatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) ca, in termen de cel mult 24 de ore de la stingerea debitului, sa informeze bancile si sa solicite ridicarea imediata a popririi pentru conturile blocate".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri