Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, in calitate de reprezentant al Unitatii Nationale de Coordonare a Programului de Cooperare Elvetiano-Roman, si Urs Herrena, ambasadorul Elvetiei in Romania, in calitate de reprezentant al Consiliului Federal Elvetian au semnat Acordul de proiect “Crearea cadrului pentru implementarea unui sistem electronic eficient de management al documentelor in cadrul ANAF, a anuntat Ministerul Finantelor.

"Proiectul vizeaza crearea unui cadru procedural si functional in vederea realizarii unui sistem eficient de management al documentelor in cadrul ANAF si structurile sale subordonate de la nivel central si teritorial", se arata intr-un comunciat al institutiei.

Proiectul va contribui la optimizarea activitatilor curente ale ANAF prin imbunatatirea trasabilitatii documentelor si eficientizarea indeplinirii activitatilor interne si a utilizarii timpului de lucru, a resurselor umane si a proceselor logistice.

Citeste si:

Proiectul se va derula pe o perioada de 31 de luni, cu un buget total de 1,63 milioane franci elvetieni (1,5 milioane euro), din care 1,38 milioane de franci elvetieni (1,27 milioane euro) reprezinta grantul acordat de catre Elvetia Romaniei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Elvetia a fost paradisul celor care fugeau de Fisc

Elvetia si-a creat, in timp, imaginea unui stat care protejeaza secretele persoanelor cu bani in bancile elvetiene. De-a lungul anilor, autoritatile s-au opus cu incapatanare tarilor care incercau sa descopere evazionisti cu sume uriase ascunse in bancile din "tara cantoanelor".

Autoritatile elvetiene si bancile, cele mai mari - UBS si Credit Suisse, dar si foarte multe banci mai mici, axate exclusiv pe clienti bogati, au accepat in ultimii ani tot mai des solicitarile de cooperare si schimbul de informatii cu tarile europene si SUA, in contextul in care criza financiara globala a determinat statele cu economii dezvoltate sa actioneze mai ferm pentru a reduce fenomenul evaziunii fiscale.