Ciprian Dascalu pleaca din ING Bank pentru a prelua functia de economist sef si director de cercetare la Banca Comerciala Romana (BCR), incepand cu 15 ianuarie. Miscarea vine in contextul in care Horia Braun-Erdei (fostul economist sef al BCR) a fost numit la 1 noiembrie 2019 CEO al Erste Asset Management Romania.

In varsta de 40 de ani, Ciprian Dascalu lucreaza in sistemul bancar inca din 2003, acumuland o experienta consistenta in macro si micro economie, piete financiare si modele economice, dar si in statistica, managementul riscului, retail & corporate banking.

Inainte de a se alatura echipei BCR, el a detinut pozitia de Economist Sef al ING Bank Romania, incepand cu 2015. Ciprian a mai ocupat functia de Economist in Directia de Politici Monetare a BNR (2003-2006), Senior Trader la Millennium Bank (2007-2014), precum si cea de Market Business Manager in cadrul trezoreriei Unicredit Tiriac Bank (2015).

"In ultimii ani, Ciprian Dascalu a fost desemnat cel mai bun forecaster de importanti agregatori de prognoze macro economice, precum Consensus Macroeconomics si Focus Economics, atat pe intreaga economie, cat si pe indicatori macro individuali. De asemenea, Ciprian a incheiat mai multi ani pe prima pozitie in clasamentul Bloomberg pentru prognoza diversilor indicatori macro (rata inflatiei, rata cheie a dobanzilor)", se arata in comunicatul BCR.

Ciprian Dascalu a absolvit Facultatea de Finante & Banci, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, urmat de un master DOFIN in domeniul financiar-bancar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri