Operatorul telecom Vodafone a anuntat oficial ca paraseste asociatia Libra fondata de catre Facebook cu scopul de a oferi criptomonedei pe care o dezvolta un grad mai mare de adoptie.

Vodafone este cea de-a 8-a companie care alege sa abandoneze proiectul demarat de Facebook pentru dezvoltarea unei criptomonede, dupa Visa, MasterCard, PayPal, eBay, Stripe, Booking Holdings si Mercado Pago, conform Coindesk.com.

Resursele destinate proiectului Libra de catre Vodafone vor fi indreptate catre propriul sistem de plati al companiei, M-Pesa.

Inca de la anuntarea criptomonedei, in luna iunie a anului trecut, proiectul a fost privit cu scepticism de catre organele de reglementare din mai multe state ale lumii. Facebook a promis ca nu va lansa portofelul digital Calibra, destinat administrarii criptomonedei, pana cand nu va fi aprobat de catre autoritatile din Statele Unite ale Americii.

Asociatia Libra a fost fondata impreuna cu 28 de companii al caror scop era sa contribuie la dezvoltarea criptomonedei, companii ce isi propusesera sa investeasca minim 10 milioane de dolari.

Citeste si:
Probleme pentru Libra lui Zuckerberg: ce au decis autoritatile UE
Probleme pentru Libra lui...

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Imobiliare, bursa, bitcoin sau aur? Care a fost investitia anului 2019
Setari Cookie-uri