Solutia dezvoltata de catre cei de la Microsoft si EY este implementata pentru inceput in randul dezvoltatorilor de jocuri parteneri, Ubisoft fiind primul jucator din industrie care testeaza tehnologia.

Daca testele se vor dovedi un succes, Microsoft si EY isi propun sa extinda implementarea tehnologiei asupra tuturor industriilor in care este nevoie de administrarea drepturilor de autor si ale activelor. Cele doua companii partenere in acest demers spera ca imbratisarea tehnologiei blockchain va simplifica procesul de plata al drepturilor de autor catre detinatorii indreptatiti, conform thenextweb.com.

blockchain

sursa foto: ey.com

Cei care vor dori sa beneficieze de aceasta solutie se vor inregistra pe platforma blockchain dezvoltata de catre cele doua companii. Potentialul revolutionar al tehnologiei din spatele criptomonedei bitcoin de a structura informatiile intr-un registru descentralizat si securizat prin intermediul criptografiei le va permite detinatorilor de drepturi de autor sa aiba acces la toate datele necesare.

Cei de la EY sunt de parere ca dupa lansarea finala a solutiei, reteaua blockchain va procesa milioane de tranzactii pe zi, volum ce o va transforma in cel mai mare ecosistem blockchain din zona corporate.

Violeta Luca este noul...
Citeste si: Violeta Luca este noul General Manager al Microsoft Romania

Sursa foto: By Volodymyr Kyrylyuk / Shutterstock.com