Microsoft si Ernst & Young au facut echipa pe blockchain si au anuntat lansarea unei solutii dedicate administrarii drepturilor de autor. Prin intermediul tehnologiei din spatele criptomonedei bitcoin, cele doua companii isi propun sa creeze un ecosistem transparent si mult mai eficient decat cele existente in prezent.

Solutia dezvoltata de catre cei de la Microsoft si EY este implementata pentru inceput in randul dezvoltatorilor de jocuri parteneri, Ubisoft fiind primul jucator din industrie care testeaza tehnologia.

Daca testele se vor dovedi un succes, Microsoft si EY isi propun sa extinda implementarea tehnologiei asupra tuturor industriilor in care este nevoie de administrarea drepturilor de autor si ale activelor. Cele doua companii partenere in acest demers spera ca imbratisarea tehnologiei blockchain va simplifica procesul de plata al drepturilor de autor catre detinatorii indreptatiti, conform thenextweb.com.

blockchain

sursa foto: ey.com

Cei care vor dori sa beneficieze de aceasta solutie se vor inregistra pe platforma blockchain dezvoltata de catre cele doua companii. Potentialul revolutionar al tehnologiei din spatele criptomonedei bitcoin de a structura informatiile intr-un registru descentralizat si securizat prin intermediul criptografiei le va permite detinatorilor de drepturi de autor sa aiba acces la toate datele necesare.

Cei de la EY sunt de parere ca dupa lansarea finala a solutiei, reteaua blockchain va procesa milioane de tranzactii pe zi, volum ce o va transforma in cel mai mare ecosistem blockchain din zona corporate.

Sursa foto: By Volodymyr Kyrylyuk / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri