BCR a implementat serviciul de Plati Instant atat pe desktop, cat si pe versiunea mobila a George, clientii putand efectua astfel tranzactii in mai putin de zece secunde catre alte 3 banci care au operationalizat acest serviciu. Operatiunile sunt gratuite daca sunt efectuate din contul George.


Platile instant se pot efectua la orice ora, in orice zi a anului (inclusiv in weekend), pentru transferuri cu o valoare de pana la 50.000 de lei, iar serviciul este disponibil tuturor clientilor persoane fizice pentru plati si incasari, prin platforma digitala George. In cazul companiilor cu cont la BCR, serviciul este disponibil, pentru moment, numai pentru incasari.

BCR devine cea de-a patra banca din Romania care lanseaza platile instant, alaturi de Banca Transilvania, CEC Bank si Libra Internet Bank. Noul serviciu este disponibil din ianuarie si face parte din ecosistemul BCR de plati inteligente, in care au mai fost lansate, in ultimul an, George Pay, Apple Pay sau sistemul contactless in mijloacele de transport din 11 orase din tara.

"Cererea consumatorilor pentru plati in timp real, din contul personal catre orice cont din Romania, este in crestere, iar infrastructura de plati instant ne permite sa conectam toate conturile bancare din tara, in conditiile in care toate bancile locale vor adera la acest serviciu.
Credem in platforme deschise si, prin aceasta implementare, reusim sa punem la dispozitia clientilor un ecosistem complet de plati in George, care cuprinde toate posibilitatile de platii disponibile in piata (plati instant, plati utilitati, plati catre trezorerie, plati prin scanare QR code, plati internationale, plati SEPA, George Pay/NFC Android, Apple Pay – in app provisioning)", a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking BCR.

Serviciul Plati Instant a fost dezvoltat de TRANSFOND, administratorul si operatorul Casei de Compensare Automata a platilor interbancare, in colaborare cu Asociatia Romana a Bancilor si Banca Nationala a Romaniei. Platile Instant reprezinta cea mai rapida optiune de a transfera sumele de bani in siguranta. Acestea sunt procesate de catre TRANSFOND, iar decontarea este finalizata de catre Banca Nationala a Romaniei.

BCR a aderat la serviciul de Plati Instant oferit de TransFond, cu sprijinul Allevo, care a furnizat solutia de conectare FinTP-Instant. FinTP-Instant este o functionalitate a aplicatiei FinTP, aplicatie distribuita in regim open source.

Iata grila de comisioane a bancii pentru platile individuale:
• 0 lei pentru detinatorii contului George;
• 1 leu pentru detinatorii de pachete TotalCont, One si Erste Private Banking;
• 4 lei pentru clientii care au conturi ClasiCont, Youth si Comod.

Pentru sumele care intra in conturile clientilor BCR in urma transferurilor interbancare realizate cu ajutorul Platilor Instant, comisionul este zero pentru incasarile individuale, in timp ce clientii corporate si IMM platesc un comision de 4 lei, similar celui valabil pentru incasarile standard.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri