George, platforma bancara lansata de BCR, va dispune de plati mobile, atat pentru iOS cat si pentru Android

George, platforma bancara inteligenta lansata de catre BCR, va dispune de plati mobile pentru utilizatorii de Android pana la finalul lunii iulie, in timp ce utilizatorii iOS vor avea de asteptat pana la finalul anului integrarea cu Apple Pay. De asemenea, reprezentantii bancii au mai precizat ca urmeaza sa lanseze si platile instant.

Platforma George are in acest moment peste 500.000 de utilizatori, iar tinta pentru finalul anului 2019 este de 700.000. Dintre acestia, clientii care folosesc telefoane al caror sistem de operare este Android vor putea face plati cu telefonul, banca urmand sa introduca aceasta optiune pana la finalul lunii iulie.

De cealalta parte, utilizatorii de telefoane cu sistem de operare iOS vor avea acces si ei la aceasta optiune, insa mai spre sfarsitul anului, dupa ce banca va face integrarea cu Apple Pay, conform precizarilor facute de Marian Ignat , executive director, digital banking division la BCR, in cadrul conferintei BCR Expert Hub, editie dedicata transformarii digitale.

De asemenea, tot pe finalul anului sunt asteptate si platile instant, optiune ce le va permite clientilor BCR sa trimita bani in cateva secunde catre alte banci care utilizeaza acest sistem, in acest moment fiind vorba doar de Banca Transilvania si CEC. Referitor la optiunile ce vor aparea odata cu era "open banking-ului", care incepe in septembrie 2019 dupa intrarea in vigoare a cerintelor obligatorii din directiva PSD2, reprezentantii banci precizeaza ca lucreaza, printre altele, la posibilitatea de agregare a conturilor.

Citeste si:
Clienții BCR vor putea să își vadă conturile ING într-o singură...
Clienții care au cont BCR și...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

"In cele 6 luni de cand George a fost lansat in Romania, am introdus 20 de functionalitati. In aceasta perioada, am imbunatatit lista de produse disponibile. Toate aceste lucruri se intampla impreuna si alaturi de clientii nostri, in baza feedback-ului constant pe care ni-l ofera", a precizat Cristian Mustata, head of digital strategy la BCR, in cadrul conferintei de presa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri