CEC Bank le va oferi clientilor posibilitatea de a plati prin intermediul portofelului digital Apple Pay la inceputul anului viitor, conform precizarilor facute de catre Bogdan Neacsu, CEO-ul bancii, pentru Wall-Street.ro

"Platile mobile sunt una dintre prioritatile noastre. Urmeaza sa lansam Apple Pay la inceputul anului viitor, iar in prezent suntem una dintre cele 3 banci (Banca Transilvania si Libra Internet Bank sunt celelalte doua - n.r.) din Romania care ofera clientilor serviciul de Plati Instant (24/7). Clientii pot transfera lei, in timp real, spre clienti ai bancilor din tara noastra care au aceasta tehnologie, inclusiv in intervalul off hours – si anume a doua parte a zilei, la final de saptamana sau in zilele de sarbatori. De asemenea prin facilitatea Intercont Transfer permitem initierea de transferuri ale sumelor aflate pe cardurile emise de alte banci in conturile deschise la CEC Bank", precizeaza Bogdan Neacsu pentru wall-street.ro.

BCR a anuntat, de asmenea, ca lanseaza platile instant luna aceasta, decembrie, fiind disponibile initial prin intermediul platformei de Internet Banking, urmand ca din ianuarie sa fie disponibile si pe platforma de mobile.

Platile mobile devin din ce in ce mai populare in Romania. In acest moment, bancile din tara noastra care si-au dezvoltat propriile aplicatii prin care le permit utilizatorilor sa faca plati mobile sunt Banca Transilvania (BT Pay), BCR (George Pay), Raiffeisen Bank (RaiPay) si ING Bank (ING Pay), toate acestea oferind de asemenea si posibilitatea de integrare cu Apple Pay.

De cealalta parte sunt si jucatori care au intrat pe zona de mobile payments prin partenerierea directa cu portofelul digital detinut de gigantul de tehnologie american, fara a lansa produse proprii, asa cum urmeaza sa faca si CEC Bank. Acestia sunt Unicredit Bank, OTP Bank Romania si Credit Europe Bank.

Bogdan Neacsu: Vom orienta infuzia de capital in doua directii importante

Comisia Europeana a constatat la finalul lunii octombrie ca planurile Romaniei de a injecta capital in valoare de 200 de milioane euro in CEC Bank, care este detinuta integral de stat, nu implica acordarea unui ajutor de stat. Bogdan Neacsu precizeaza ca aceasta suma va fi folosita in principal in doua directii.

Vom orienta aceasta infuzie de capital in doua directii importante. Prima directie este ceea ce inseamna cresterea organica a bancii, deci intensificarea creditarii, mai ales in directiile de creditare a economiei reale, companiile din domeniul agricol, IMM-urile si chiar micii antreprenori care au un rol important in formarea PIB. A doua directie, sunt investitiile in tehnologie. Banca trebuie sa treaca printr-un amplu proces de adaptare in acest sens. O sa demaram o serie de proiecte noi, astfel incat in urmatorii patru-cinci ani sa avem o adaptare consistenta la ceea ce inseamna progres tehnologic", adeclarat Bogdan Neacsu.

CEO-ul CEC Bank a declarat in mai multe randuri ca banca pe care o reprezinta isi doreste sa ajunga in top cinci jucatori din sistemul bancar. Acesta a descris anul 2019 a fiind unul cu multa intensitate din multe puncte de vedere, politic si economic, dar pentru finantisti este important cum isi joaca rolul in economie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri