BCR devine cea de-a patra banca din Romania care lanseaza platile instant, alaturi de Banca Transilvania, CEC Bank si Libra Internet Bank. Acestea vor fi disponibile in aceasta luna prin intermediul platformei de Internet Banking, iar din ianuarie pe platforma de mobile.

Transferurile instant devin din ce in ce mai populare in randul utilizatorilor, dovada fiind faptul ca numarul bancilor care introduc aceasta optiune este in crestere. BCR este cea de-a patra banca care introduce aceasta optiune, conform precizarilor facute in cadrul unei conferinte de presa.

Reprezentantii BCR au mai precizat ca numarul clientilor care utilizeaza canalele digitale ale bancii a crescut cu 60% in 2019. De asemenea, odata cu aceasta crestere a fost inregistrat si un avans de 76% a vanzarilor prin intermediul canalelor digitale, acestea ajungand sa reprezinte 10% din vanzarile pe segmentul de retail al BCR.

O crestere importanta a fost inregistrata si in randul accesarilor de pe mobile a canalelor digitale, acestea ajungand in 2019 la 80%, versus 45% in 2018.

Credit de refinantare, disponibil in platforma George si accesul la conturile de la alte banci

Tot in cadrul aceleasi conferinte, reprezentantii BCR au anuntat introducerea unui credit de refinantare in cadrul platformei de banking inteligent George, ce poate fi contractat 100% online. Mecanismul din spatele creditului de refinantare iti aduce in platforma toate creditele pe care le ai, in urma unei interogari la Biroul de Credit, urmand ca tu sa iti alegi pe care dintre ele doresti sa il refinantezi.

De asemenea, utilizatorii BCR vor putea de anul viitor sa aiba acces prin intermediul platformei George si la conturile bancare detinute la celelalte banci din top 5.

Creditul de refinantare este cel de-al doilea instrument de creditare anuntat de catre banca pentru platforma George, dupa ce la finalul lunii octombrie a fost lansat George Credit, prin intermediul caruia le ofera clientilor un imprumut de nevoi personale in mai putin de 10 minute, fara niciun drum la banca si fara sa fie nevoie de vreun document tiparit. Contractul poate fi semnat electronic, iar banii ajung in cont in timp de cateva minute, conform unui anunt facut de catre banca.

Pentru a putea accesa George Credit, clientii trebuie sa-si instaleze mai intai aplicatia George 100%. Separat, cei care vor sa acceseze George Credit, cu suportul unui expert, au posibilitatea sa-l contracteze in oricare dintre sucursalele BCR, urmand un proces similar de pe propriul telefon.

George Credit poate fi acordat clientilor cu varste cuprinse intre 18 si 65, care obtin venituri din salarii raportate la ANAF. George Credit ofera un plafon maxim de 110.000 lei, pe o perioada de pana la 5 ani, avand rate fixe si zero comisioane de analiza si administrare. Dobanda incepe de la 7,74% (DAE de la 8,02%) si este personalizata pentru fiecare client in functie de nevoile sale, suma si perioada creditului, istoricul relatiei cu banca, venitul realizat, ratele in derulare si comportamentul de plata etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri