Ca in fiecare luna, persoanele fizice si juridice din anumite categorii au obligatia de a depune mai multe formulare la Agentia Nationala Antifrauda, in functie de activitatea pe care o presteaza.

Mai multe formulare au ca data limita 17 februarie depunerea la Agentia Nationala Antifrauda(ANAF) de catre anumite categorii de contribuabili. Va prezentam mai jos care sunt acestea.

Calendar Fiscal: ce formulare au data limita 17 februarie

Calendar Fiscal 2020

sursa foto: lovelyday12 / Shutterstock.com

1. Depunerea Situatiei eliberarilor pentru consum de tutun fin taiat, destinat rularii in tigarete/alte tutunuri de fumat
. Categorie contribuabil: Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupul tutunului prelucrat. Gasiti AICI formularul.

2. Depunerea Situatiei eliberarilor pentru consum de tigarete/tigari si tigari de foi. Categorie contribuabil: Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat. Gasiti AICI formularul.

Retail jobs

3. Depunerea Situatiei centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite. Categorie contribuabili: Operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final (produse energetice). Gasiti AICI si AICI formularele in functie de perioada pentru care se raporteaza.
4. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de aclool si bauturi spirtoase pentru luna precedenta. Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile. Gasiti AICI formularul.

5. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de vinuri/bauturi fermentate/produse intermediare pentru luna precedenta. Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile. Gasiti AICI formularul.

Citeste si:
Amnistia fiscală reloaded. 2022, numai bun pentru un nou suflu al...
Amnistia fiscală reloaded....

6. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de bere pentru luna precedenta. Gasiti AICI formularul.

7. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie tutunuri prelucrate pentru luna precedenta. Gasiti AICI formularul.

8. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de produse energetice pentru luna precedenta. Gasiti AICI formularul.

9. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de depozitare pentru luna precedenta. Gasiti AICI formularul.

10. Depunerea jurnalelor pentru luna precedenta privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie. Gasiti formularul AICI.

11. Depunerea Situatiei centralizatoare privind livrarile de produse accizabile pentru luna precedenta. Gasiti formularul AICI.

Citeste si:
Erdogan este „în război” cu criptomonedele, dar turcii nu cred la fel
Erdogan, în război cu...

12. Depunerea Evidentei achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna precedenta. Gasiti formularul AICI.

13. Depunerea Declaratiei anuale de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale. Gasiti AICI formularul.

De asemenea, data de 17 debruarie este o data limita si pentru cei care implinesc in ziua respectiva un anumit numar de zile de cand au intreprins diverse activitati, respectiv:

  • Persoana fizica sosita in Romania care are o sedere in statul roman o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat, trebuie sa depuna formularul denumit "Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania" in 30 de zile de la implinirea termenului precizat anterior.
  • Persoana fizica rezidenta in Romania, precum si persoana fizica nerezidenta care pleaca din tara pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainatate care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, trebuie sa depuna formularul "Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania" cu 30 de zile inaintea plecarii din Romania.

In cazul in care pe 17 februarie se implinesc 30 de zile de la data infintarii/data eliberarii actului legal de functionare/data inceperii activitatii, obtinerii primului venit sau dobandirii calitatii de angajator, dupa caz, sau 15 zile de la data modificarii ulterioare a datelor declarate initial, trebuie depuse urmatoarele declaratii:

Citeste si:
UniCredit crește suma care poate fi luată printr-un credit de nevoi...
UniCredit crește suma care...
  • 010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica.
  • 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrie in vectorul fiscal.
  • 070 Declarati de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere.

O declaratie trebuie depusa si in cazul in care pe 17 februarie se implinesc 30 de zile de la data inceperii activitatii, in cazul asocierilor care incep o activitate in cursul anului fiscal. O gasiti AICI. Sursa foto: Jat306 / Shutterstock.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri