RoFin.Tech, Asociația Română de FinTech, la prima misiune internațională din acest an. Ce startup-uri și-au prezentat soluțiile în Bulgaria

RoFin.Tech, Asociația Română de FinTech, la prima misiune internațională din acest an. Ce startup-uri au fost prezente în 26-27 februarie în Sofia, la invitația Asociației Bulgare de Fintech, pentru a-și prezenta soluțiile în fața băncilor locale și a investitorilor din Balcani.

Organizată la invitația Asociației Bulgare de Fintech și având sprijinul fondului de investiții bulgar Eleven Ventures, această misiune economică a avut scopul de a crește expunerea companiilor fintech românești în țară vecină și de a promova colaborarea între cele două ecosisteme naționale.

La acest prim eveniment din programul de internaționalizare pe care RoFin.Tech intenționează îl implementeze pentru susținerea demersurilor companiilor locale de profil abordeze și piețe externe, delegația României a inclus reprezentanți ai companiilor Symphopay, FintechOS și Finqware.

Povestea mai multor FinTech-uri românești va fi prezentată și în cadrul conferinței Future Banking, din 12-13 mai, când echipa VideoCorp va proiecta în cadrul unui eveniment privat de networking primul documentar despre Fintech-ul românesc. Înscrie-te ACUM la eveniment.

În prima zi a deplasării, pe 26 februarie 2020, companiile românești au avut ocazia de a avea întâlniri private de lucru cu bănci locale sau subsidiare ale unor bănci internaționale prezente în Bulgaria. Aceste întâlniri au fost facilitate de fondul de investiții Eleven Ventures, care organizează de asemenea și un accelerator de fintech regional: VISA Innovation Programme (la care în această perioada sunt deschise aplicațiile pentru a două promoție, iar startup-urile fintech din România sunt invitate aplice până pe 15 martie 2020).

Citeste si:
Cine va conduce Asociația Română de Fintech pentru următorii 2 ani
Asociația Română de Fintech...

Seară, companiile românești și-au promovat soluțiile pe scenă, în cadrul “Romanian Fintech Meet-up”, organizat de Asociația bulgară de fintech că un eveniment special la care au participat peste 70 de participanți, reprezentanți ai industriei locale de servicii financiare, manageri din băncile bulgare, fondatori de companii locale de fintech cât și fonduri de investiții interesate de piață românescă de inovație fintech.

Nu putem înțelegem și găsim metode de a aborda piețe externe doar de pe internet. Trebuie mergem acolo, explorăm și ne creem un capital de încredere cu jucătorii locali pentru a încerca colaborăm în adoptarea soluțiilor inovative pe care companiile românești de fintech le au în dezvoltare. Misiunea Fintech din Bulgaria a fost o experiență excelență care ne încurajează continuăm cu alte asemenea acțiuni, mai ales în țările din Centrul și Estul Europei - Cosmin Cosma, membru în boardul Asociației Române de Fintech

În cea de-a două zi, pe 27 februarie 2020, delegația românească a fost invitată la Annual Fintech & Insurtech Summit, cel mai important eveniment de profil din Bulgaria.

Un moment important în cadrul acestui eveniment a fost discuția în cadrul unui panel dedicat provocărilor și perspectivelor mediilor locale de fintech din Bulgaria și România. Ecosistemul românesc de fintech a fost reprezentat pe scenă de doi speakeri, Cosmin Cosma - membru în boardul Asociației Române de Fintech și CEO la Finqware și de Marc Ferguson, Head of Business Development la FintechOS, una din companiile de tehnologie pentru industria financiară cele mai apreciate în regiune.

Citeste si:
Marea Unire a FinTech-ului romanesc: cine sunt fondatorii RoFin.Tech
Marea Unire a FinTech-ului...

Pentru Symphopay, participarea în cadrul acestei deplasări în Sofia a fost extrem de productivă. Pe lângă intalniriile pe care le-am avut în cadrul misiunii, am profitat de ocazie și ne-am întâlnit cu parteneri și potențiali clienți locali, având discuții concrete și încurajatoare cu privire la extinderea companiei în piață bulgară. Evident, nu semnezi pe loc contracte comerciale, însă deplasarea la față locului și contextul oferit de acțiunea Asociației Române de Fintech ne-au oferit o expunere foarte bună la piață bulgară.” a sumarizat Mihai Paraschiv, Chief Marketing Officer la Symphopay, una din companiile participante.

Acțiunea din Sofia este un prim pas pentru creșterea colaborării dintre cele două Asociații de fintech și va continuă cu diverse evenimente și activități. De altfel s-a stabilit organizarea unui eveniment în oglindă în România, în 11 mai 2020, la care companiile din Bulgaria de fintech să fie invitate la un meet-up al RoFin.Tech.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri