Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pregătit să preia parțial riscurile de credit

Impactul COVID-19 asupra mediului de afaceri este încă la început, iar continuarea activității și finanțarea companiilor, vor fi prioritățile perioadei următoare, pentru mediul de afaceri și cel financiar, arată Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care subliniază că este pregătit să acorde sprijin companiilor și sectorului financiar prin preluarea parțială a riscurilor de credit.

"FNGCIMM, în conformitate cu misiunea sa și cu mandatul acordat, va susține în totalitate măsurile Guvernului României ce au ca scop sprijinirea mediului de afaceri", potrivit unui comunicat al fondului. FNGCIMM poate acorda sprijin companiilor și sectorului financiar prin preluarea parțială a riscurilor de credit, facilitând în acest fel accesul la finanțare în condițîi și la costuri cât mai avantajoase.

Finanțarea investițiilor sau a activității curente a IMM-urilor, pe perioade scurte, medii sau lungi, se poate face solicitând băncilor partenere accesarea garanțiilor financiare oferite de FNGCIMM. Procesul de acordare va fi pe baza aceleiași documentații solicitate la acordarea creditului, fără alte deplasări sau costuri suplimentare.

"Garanțiile financiare sunt instrumente anticiclice intens utilizate în atenuarea șocurilor economice asupra mediului antreprenorial, cu efecte semnificative în perioadele de criză și post-criză, iar din această perspectiva, îi asigurăm pe toți beneficiarii și partenerii noștri că FNGCIMM oferă un parteneriat solid pentru continuarea activității companiilor. Transmitem același mesaj de susținere și pentru clienții noștri, care au achiziționat Prima Casă, Prima Mașina sau au accesat programul guvernamental, Investește în ține", a declarat Dumitru Nancu, director general FNGCIMM.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţîi pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Citeste si:
CEC Bank, finanțări AGRO IMM Invest: care sunt condițiile și...
CEC Bank, finanțări în...

Garanţia FNGCIMM este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

Sursa foto: Atstock Productions / Shutterstock
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri