Fondul si CEC Bank au anuntat joi extinderea accesului la creditare pentru IMM-urile din portofoliul CEC Bank, atat pentru capital de lucru, cat si pentru investitii.

“Masura este posibila in urma semnarii unui act aditional la Conventia Cadru Plafon de garantare”, arata cele doua institutii, intr-un comunicat.

Documentul semnat permite bancii de stat o mai buna administrare a riscului, generand premisele “dezvoltarii durabile a mediului de afaceri reprezentat de IMM-uri si Start-up-uri”, arata comunicatul, citat de News.ro.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) este o institutie financiara nebancara prin care statul deruleaza programele de garantii de stat, inclusiv pentru programul guvernamental Prima Casa.

Citeste si:

In cazul acestui program pentru firme, garantia fondului este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro pentru un beneficiar.

Banca de stat CEC Bank, a sasea banca din Romania dupa active, a incheiat anul 2015 cu un profit net de 10,99 milioane lei (2,5 milioane euro), in crestere cu 42% fata de nivelul inregistrat in anul anterior, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor.

CEC Bank a pierdut anul trecut teren in favoarea concurentilor, cota de piata dupa active reducandu-se la 7,3% la finalul lui 2015, de la 7,7% la finalul anului precedent, arata datele BNR. CEC Bank este detinuta integral de stat, prin Ministerul Finantelor.