„Cei care vor sa-și amâne plata ratelor pot face cerere, și pe baza cererii pot beneficia de 9 luni de amânare. (...) Eu propun ca să fie 2-3 pași, inițial telefonic apoi o reconfirmare prin e-mail. Vedem cum se poate face logistic. Eu propun să fie cât mai simplu. Deci inițial telefonic, apoi prin e-mail. (...) Diferența de dobândă se va plăti reeșalonat”, a declarat ministrul de Finanțe la Realitatea PLUS.

Dacă guvernul va aproba propunerea, amânarea la plată se va face pentru toate tipurile de credite, a spus Cîțu. Acesta precizează, într-o intervenție ulterioară pe pagina sa de Facebook că Banca Națională este de acord cu propunerea și are lichiditatea necesară pentru a o susține.


”Am discutat această propunere cu BNR și sistemul bancar. Băncile nu vor avea probleme de finanțare. Nu există nici un fel de limită în ceea ce privește tipul de credit, amânarea se va face doar la cererea clienților. Se va aplica întregului sistem bancar”, a mai declarat Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a precizat că nu va exista pericolul ca, după încheierea perioadei de grație, clienții să fie obligați să plătească într-o singur lună mai multe rate cumulate.

BNR a aprobat marți măsuri care ar permite sistemului bancar să ia o asemenea decizie fără a le periclita situațiile contabile.

Sursa foto: Agerpres Foto