All About Economy Film Days aduce în atenție o economie care urmărește responsabilitatea socială

În perioada 1-3 aprilie 2020, se va desfășura online cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Economic „All About Economy”, având ca titlu „Opportunities in Reshaping Money and Financial Services. What is at Stake?”.

Evenimentul este organizat de către Lucerne University of Applied Sciences and Arts - Elveția, în parteneriat cu Universitatea din București și ASCENT Swiss Business Management AG Elveția.

„Ne–am adaptat din mers la condițiile pandemiei, optând pentru varianta online a evenimentului. Tema aleasă este cu atât mai de actualitate cu cât avem o mai mare nevoie de soluții inovative pentru a menține economia în stare de funcționare”, spune Michael Derrer, Director al Festivalului.

Una dintre consecințele crizei economice generate de pandemie este pierderea încrederii în așa-numita „economie mainstream”, întrucât aceasta nu pare capabilă să propună măsuri eficiente și necontroversate într-un astfel de context. Ca atare, în acest moment, avem nevoie de o economie preocupată atât de responsabilitatea socială, cât și de sensibilitatea etică – o știință socială dispusă să încorporeze preocuparea mai largă pentru binele comun.

În starea actuală, economia ne privește pe noi toți, iar cetățenii mai bine informați în domeniul economic reprezintă o condiție necesară pentru o dezvoltare durabilă. Acesta este scopul și contextul Festivalului de Film Economic „All About Economy”.

În cadrul festivalului, reprezentanți ai Băncii Naționale a României ne vor aduce în atenție intervenția Băncii Centrale pe timp de criză, specialiștii de la M3 Holdings - Moneymailme ne vor vorbi despre tehnologia blockchain care se afla în spatele monedelor virtuale și despre moneda de ieri, de azi și de mâine, experți elvețieni în politici monetare vor compara o monedă electronică privată, Libra Facebook, cu monezile electronice ale băncilor centrale, iar organizatorii Future Banking Conference ne vor prezenta situația actuală a fintech-ului românesc.

Participanții la eveniment vor avea ocazia să vizioneze 9 filme documentare și de ficțiune, conform programului atașat.

Proiectul se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Confederației Elvețiene în România și are ca parteneri Banca Națională a României, M3 Holdings - Moneymailme, Instant Factoring IFN S.A., Association for the Renewal of Research and Education in Economics and Finance (AREF) Elveția., iar partenerul media este wall-street.ro.

Mai multe informații se găsesc pe site-ul www.economy-filmdays.info. Filmele pot fi vizionate online accesând linkurile de pe pagina Facebook a evenimentului.

Setari Cookie-uri