COVID-19 | Societe Generale și Natixis renunță la plata dividendelor pentru 2019

Grupurile bancare franceze Societe Generale şi Natixis se alătură rivalelor europene care au anunţat că intenţionează să renunţe la plata dividendelor pentru 2019, pentru a-şi majora rezervele de capital, aşa cum au cerut autorităţile de reglementare. Societe Generale este acționarul majoritar al BRD. Cu o zi în urmă, Societe Generale a propus repartizarea profitului din 2019 al BRD în rezultatul reportat, adică renunțarea la distribuția dividendelor.

Vineri, Banca Centrală Europeană (BCE) le-a recomandat creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie, potrivit Agerpres.

Board-ul SocGen, a treia bancă din Franţa, a decis marţi să anuleze distribuirea dividendelor pentru anul financiar 2019 şi să renunţe la ţintele financiare pentru 2020.

În prezent, banca analizează potenţialele scenarii în urma crizei şi impactul lor asupra rezultatelor financiare, precum şi "potenţiale măsuri corective".

De asemenea, SocGen a căutat să dea asigurări investitorilor, informând că bilanţul său este solid şi îşi menţine angajamentul de a îmbunătăţi profitabilitatea.

În semestrul doi din acest an Board-ul SocGen va propune recomandări în privinţa dividendelor, existând posibilitatea plăţii unor dividende interimare pentru rezultatele din 2020 sau un dividend excepţional sub forma distribuirii rezervelor.

Şi banca franceză de investiţii Natixis a decis să renunţe la plata dividendelor pentru 2019 şi a informat că Board-ul său va reconsidera decizia după 1 octombrie.

Societe Generale şi Natixis (prin compania de asigurări de credite Coface) sunt prezente şi pe piaţa din România.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri