Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și Fitbit, clienții băncii având acum posibilitatea să plătească cu portofelele digitale Fitbit Pay și Garmin Pay doar prin înrolarea cardurilor Visa, în urma unui parteneriat cu schema de plăți.

Conform informațiilor de pe site, clienții vor putea înrola în Garmin Pay și Fitbit Pay orice card de debit sau de credit emis de Alpha Bank sub sigla Visa și vor putea efectua plăți contactless doar prin apropierea gadget-urilor fitness de POS. Până acum, Alpha Bank nu a încheiat un parteneriat cu Apple Pay și nici nu a dezvoltat o solutie de plăți mobile prin Android.

Despre plățile mobile și noile tendințe în banking vom dezbate mai mult la Future Banking - online edition, conferință la care vor participa toți jucătorii importanți din zona digitală. Înscrie-te GRATUIT aici!

Plățile prin "wearables" au devenit populare în România odată cu introducerea Apple Pay și dezvoltarea portofelelor electronice pentru telefoanele pe Android, fiind introduse de bănci concomitent cu lansarea plăților cu telefonul mobil.

“În ultimii ani, am observat un apetit ridicat al consumatorilor români pentru adoptarea inovațiilor în domeniul plăților. Peste 90% din toate tranzacțiile cu carduri Visa în România sunt contactless, ceea ce ne plasează pe locul 4 în Europa și pe locul 7 la nivel global din acest punct de vedere. Vedem deja că plățile cu ceasuri inteligente, telefoane mobile și alte dispozitive conectate au început să fie parte din viața de zi cu zi a tot mai multor români.” a declarat Elena Ungureanu, Country Manager România, Visa.

Până în prezent, Banca Transilvania, Orange Money, BCR, Raiffeisen Bank și CEC Bank sunt jucătorii locali care au parteneriate cu Garmin Pay și/sau Fitbit Pay, însă penetrarea plăților prin aceste dispozitive fitness este mult mai mică comparativ cu plățile de pe smartphone.

Sursa foto: Viktoriia Hnatiuk_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri