Trans Sped și Visa au încheiat recent un parteneriat prin care furnizorul de servicii de încredere Trans Sped poate emite deținătorilor de carduri Visa Business și Visa Premium certificate calificate în cloud pentru a putea semna electronic documente în relație cu instituțiile publice sau alte companii.

Astfel, clienții Visa pot obține semnătura electronică accesând secțiunea Certificate Digitale de pe pagina de internet a furnizorului de servicii de plată electronică. Aici vor completa un formular, vor urma pașii pentru identificarea video certificată realizată de Trans Sped și vor primi certificatul. Întregul proces, de la inițierea procedurii și până la emiterea semnăturii electronice calificate se desfășoară din fața ecranului, prin mijloace electronice, fără a fi nevoie de prezența fizică a beneficiarului la vreun ghișeu sau la vreo instituție.

”Semnătura electronică are avantajul utilizării rapide, a costului scăzut, a securității și a autenticității. Acest parteneriat este parte a unei strategii mai ample a Visa în România și în țările din Sud Estul Europei prin care urmărim să accelerăm utilizarea soluțiilor digitale de către clienții noștri și să oferim beneficii tangibile pentru deținătorii de carduri Visa. În condițiile în care cererea de soluții digitale este în creștere, Visa se concentrează pe susținerea consumatorilor pentru ca aceștia să se adapteze cât mai repede posibil la noul mediu, asigurându-ne în același timp că experiența lor este în egală măsură sigură și facilă”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa România.

Semnătura electronică cu certificat calificat are, potrivit legislației românești și europene, aceeași valoare ca și cea olografă, o poate înlocui și este opozabilă în justiție.

Conform ultimelor modificari legislative, toate instituțiile publice din România sunt obligate prin lege să accepte semnătura electronică cu certificat digital calificat. Aceasta poate fi folosită în relație cu Administrația Financiară, cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, cu administrația publică locală și cu orice altă instituție publică sau program guvernamental, inclusiv în cazul IMM Invest.

Sursa foto: Winds / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri